ACTUALIZARE: 15 adulți și un copil, evacuați în siguranță. Avarie la Telegondolă! Se intervine pentru a scoate oamenii blocați în cabine

6

În această seară s-a produs o avarie la Telegondolă. Pompierii s-au deplasat la fața locului pentru a interveni la scoaterea persoanelor blocate în cabine. Traficul este blocat. La fața locului se află și echipaje de poliție. A ajuns și subprefectul județului pentru a monitoriza situația.

UPDATE ora 20.38:

Pompierii s-au deplasat în zona parcului zoo unde se pare că există persoane blocate în cabinele suspendate. Se intervine pentru evacuarea lor. Din primele declarații ale subprefectului, se pare că este vorba despre 7 persoane blocate, în 4 cabine, dintre care una este angajat al Telegondolei. Printre aceste persoane se află și un copil.  Se intervine cu pompieri alpiniști și alpiniști de la Salvamont Neamț.

UPDATE ora 20.50:

În zona în care s-au făcut verificările se pare că nu sunt persoane blocate. Cabinele vizate de salvatori se află o parte mai înspre munte și o parte mai înspre gară. Echipajele s-au regrupat pentru a interveni în aceste zone.

UPDATE ora 21:00:

O persoană blocată în zona stâlpului 2 a fost evacuată prin tragerea manuală a telegondolei la punctul de plecare. Telegondola în care se află copilul a fost identificată. Aceasta este suspendată în zona Direcției județene pentru Sport și Tineret.

UPDATE ora 21:26:

Echipajele de salvatori s-au deplasat în zona clădirii DGASPC unde se va încerca evacuarea unei persoane din cabina blocată.

Se taie gardul clădirii DGASPC pentru a putea intra cu mașina cu scară.

ACTUALIZARE ISU NEAMȚ: Numărul persoanelor blocate în gondole a crescut la 15 adulți și 1 copil, din care 1 persoană a fost evacuată prin deplasarea manuală a gondolei blocată la stâlpul 2.

UPDATE ora 22:07:

Au ajuns alpiniștii de la Salvamont. Aceștia se vor urca pe stâlp și vor coborî pe cablu până la cabină. Scara pompierilor nu ajunge la gondola unde se află 3 adulți și un copil. Alpiniștii vor coborî pe rând persoanele din cabină până la nacela scării pompierilor. Tehnicienii încearcă pe cealaltă parte să remedieze defecțiunea de la telegondolă, o problemă la un ax, pentru a reactiva mișcarea cabinelor. La fața locului se află și primarul Dragoș Chitic.

UPDATE 22.40

Acum se așteaptă să vină alpiniștii de la Salvamont pe cablu și să coboare persoanele din cabină. Până la nacela scării mai sunt aproximativ 7 metri. Se lucrează în paralel cu mai multe echipe de alpiniști care intervin în special în zona cabinelor blocate spre pădure.

UPDATE 23.10 – Telegondola a pornit. Se așteaptă sosirea cabinelor. Cei trei adulți și copilul au fost evacuați. Urmează sosirea celorlalte cabine și evacuarea restului persoanelor blocate.

UPDATE 23.40 – Toate persoanele au fost coborâte în siguranță și asistate de echipajele SMURD.


Revenim cu informații.

6 Comentarii
 1. Maria spune

  Dar chiar, nu le-a dat nimeni apă la oameni după ce au stat atâtea ore blocați acolo? Iar cu cei de la 112…și eu am experiențe neplăcute…..chiar că trebuie să învețe să vb cu oamenii care suna!

 2. mickey999 spune

  Sa stai in cabina aproape 4 ore nu e prea placut.
  Daca mai e si cald lucrurile pot deveni destul de complicate.
  Ce te faci daca te mai trece si-o necesitate ….eh …

  Data viitoare stim sa ne luam ceva de baut . ORICE! 🙂 …de la 3 litri in sus! 🙂

 3. Chip spune

  O astfel de instalație NU are aceste situații apărute peste noapte.
  Cine verifica și da acordul ar trebui sa cunoască toate detaliile.
  Este un interes prea mare ca funcționarea sa fie asigurata, in pofida siguranței.
  Aviz amatorilor!

 4. MELANIA spune

  Eu am fost ieri , imi pare rau ca am facut imprudenta de a urca intr-un jaf de telegondola , mizerabila , cu geamurile matuite , nu am putut sa fac o poza ca lumea ,BANI PIERDUTI SI STRES

 5. George spune

  Aveam o oarecare suspiciune legată de o eventuală pană, dar acest episod m-a convins de-a binelea că n-am ce căuta acolo.

  1. xx spune

   Nu ai fost niciodata cu telegondola sau telescaunul? Iepuras fricos.Cind o fi sa fie poti avea un accident de telegondola uitindu-te de jos la ea si nimerind intr-o groapa unde sa-ti rupi gitul

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate