Avantajele și beneficiile vinului alb

0

Nu face greșeala de a crede că puterea unui vin depinde de intensitatea culorii sale.

Vă povestim astăzi numeroasele beneficii pe care vinul alb le are atât pentru masă, cât și pentru sănătate. Marea virtute a vinului alb este versatilitatea sa, dar are si o serie de avantaje care il fac unic.

1. Vinul alb nu este alb. Nici măcar strugurii cu care se face nu sunt neapărat struguri albi. Vinul alb este singurul care se poate face cu orice tip de struguri. Între vinurile albe se află „Blanc de Blanc” și „Blanc de Noirs”, configurate cu struguri negri.

2. Vinurile albe sunt mai ușoare datorită macerării, dar dacă soiul de struguri este puternic, vinul poate avea la fel de multă prezență ca și un roșu. Pe de altă parte, găsești multe vinuri albe bune cu învechire și chiar cu rezervă și mai bine de zece ani de învechire în sticlă.

Jidvei vezi pe Emag oferte la vinuri de calitate superioara

3. „Vinul e bun cu pește”. Albul poate fi perfect cu tocanite puternice de pasare (si pateuri), supe si preparate care contin carne. Sauvignon blanc, cu o aciditate marcată și proaspătă sau vinuri onctuoase în stilul Riesling-urilor, însoțesc de obicei aproape orice preparat cu carne de porc, carne grasă și sosuri. În plus, soiuri precum Pinot Gris și Verdicchio produc vinuri perfecte pentru a fi servite cu mâncăruri picante și chiar picante.

4. Fac parteneriat bun și cu brânza. Mereu s-a crezut că brânzeturile se asortează doar cu vinurile roșii, dar există vinuri albe care se potrivesc perfect cu brânzeturile de tip brie sau foarte fragede, sau chiar cu anumite brânzeturi maturate.

5. Varietate uriașă. În cadrul vinurilor albe există și multe diferențe în funcție de soiul de struguri ales pentru producerea acestuia. Un Muscat Ottonel, acum atât de la modă, nu este același lucru cu un Sauvignon Blanc.

6. Nu se bea mereu rece. Un alt mit despre vinurile albe spune că acestea se beau întotdeauna reci. Adevărul este că anumite vinuri albe foarte tinere cu aciditate mare pot fi servite reci, dar asta doar pentru ca calitatile lor sunt limitate. De îndată ce temperatura vinului alb crește, până la o limită de aproximativ 12º Celsius, apar niște calități aromatice care sub 8º trec neobservate.

7. Vinul alb este bun pentru inimă. Un studiu realizat la Universitatea din Connecticut a relevat că consumul unuia sau două pahare de vin alb pe zi reduce consecințele pe care stopul cardiac le poate lăsa. De asemenea, protejează inima de îmbătrânire, menținând ventriculii în stare bună.

8. Previne bolile pulmonare. Consumul moderat de vin alb de-a lungul vieții poate îmbunătăți sănătatea plămânilor și poate preveni apariția bolilor care afectează sistemul respirator.

9. Previne cancerul mamar. Până nu demult se credea că numai vinul roșu era capabil să prevină apariția cancerului, dar vinul alb protejează și celulele și previne dezvoltarea cancerului, în special a cancerului de sân.

10. Putere antioxidanta. S-a descoperit că vinul alb conține o cantitate de antioxidanți similară cu cea găsită în uleiul de măsline sau în vinul roșu.

11. Ajută să-ți păstrezi silueta. Dietele de slabit pot permite consumul de vin alb. De fapt, un studiu realizat la Universitatea din Hoffenheim a constatat că o dietă în care 10% din calorii provin din vinul alb permite o scădere în greutate mai rapidă.

12. Protejează creierul. S-a demonstrat că trei pahare de vin alb pe săptămână au un efect protector asupra creierului, deoarece acidul fenolic protejează împotriva bolilor neurodegenerative, precum demența.

13. La revedere, mahmureala! Băuturile alcoolice închise la culoare conțin mai mulți congeneri, componente biologic active despre care se crede că sunt responsabile pentru mahmureala de a doua zi. Vestea bună este că vinul alb are mult mai puțini decât vinul roșu (și decât romul, whisky-ul, tequila și coniacul).

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate