Autostrada Târgu Neamț – Iași prinde contur

Ieri a fost parcursă o nouă etapă care privește realizarea autostrăzii ce va lega Moldova de Transilvania, un proiect pentru care Consiliul Județean Neamț, prin președintele Ionel Arsene, a depus toate eforturile posibile ca să devină realitate.

Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză caută constructor pentru realizarea segmentului Târgu Neamț – Iași, în lungime de 68 de km. Sectorul este parte integrantă a autostrăzii Târgu Mureș – Iași – Ungheni, care va străbate judeţele Mureş, Harghita, Neamţ şi Iaşi şi va avea o lungime totală de aproximativ 320 de km. 

Conform datelor din platforma de achiziţii publice SICAP, constructorii interesaţi de proiect își pot depune candidaturile până pe 3 iulie 2019. Valoarea totală a investiției este de 1,2 miliarde euro. Specialiștii apreciază că lucrarea se va realiza în 4 ani, în parteneriat public-privat. Realizarea autostrăzii Târgu Neamț – Iași este un început pentru asigurarea legăturii zonei estice a României cu Transilvania. Proiectul este o prioritate națională și internațională. 

Am toată încrederea că va ajunge la final conform calendarului stabilit și în cele mai bune condiții. O legătură rutieră rapidă spre Europa via Transilvania este o necesitate și a fost cerută în repetate rânduri atât de către mediul de afaceri, cât și de către edili, fiind una dintre condițiile obligatorii pentru dezvoltarea economică a Moldovei!”, a declarat Ionel Arsene.

- Apreciază pagina -

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate