Autoritățile PNL au început operațiunea de mușamalizare a cauzelor tragediei de la spitalul din Piatra-Neamț

15

Din motive greu de înțeles, autoritățile liberale din Neamț fac eforturi să mușamalizeze cauzele tragediei în care au murit arși de vii oameni internați la spitalul din Piatra-Neamț.

Am văzut cum au ieșit rând pe rând si cei de la Prefectura Neamț și cei de la DSP să spună că nu exista o autorizație pentru extinderea secției ATI de la acest spital. Ca să înțelegeți intoxicarea pe acest subiect, vă spunem pe scurt ce e cu această autorizare.

Guvernul PNL a cerut spitalelor sa își extindă secțiile de ATI, iar spitalul din Piatra-Neamț s-a conformat și a extins secția de ATI în altă locație, nu în cea care a luat foc, iar în locația unde s-a extins secția nici nu sunt bolnavi internați, pentru că nu e autorizată.

Cu toate că autoritățile PNL știu exact că vorbesc despre alt salon decât despre locul unde a avut loc incendiul, manipulează lumea în încercarea disperată de a ascunde problemele create de supraaglomerarea spitalelor din România solicitată și impusă chiar de guvernul PNL.

Salonul ATI care a ars la Piatra-Neamț este autorizat dintotdeauna, are 8 paturi dintotdeauna și nu a suferit nicio modificare în ceea ce privește alimentarea cu energie electrică sau creșteri de consum electric peste capacitate.
Tot ce spun autoritățile PNL despre autorizări face referire la alt salon care nu a ars și nici nu are pacienți.
Totul e doar ca să ducă lumea în eroare și să manipuleze ca să nu mai înțeleagă nimeni nimic!

Comunicat oficial al Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț:

„Ca urmare a unor speculații făcute în spațiul public cu privire la motivele care au condus la provocarea incendiului din salonul ATI, conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț explică faptul că modificările realizate în vederea extinderii secției de ATI pentru a putea prelua un număr mai mare de pacienți pozitivi nu au afectat în niciun fel activitatea din salonul unde s-a produs incendiul. Cele două secții ATI au aviz de la DSP cu privire la circuite. Zona în care s-a intervenit pentru extindere nu este funcțională și se află într-o zonă diferită față de cea în care s-a produs incendiul. În același timp, precizăm faptul că aparatura din secția ATI în care s-a declanșat incendiul era nouă, cu o durată de folosire de aproximativ un an. Reamintim faptul că o anchetă se află în derulare și specialiștii sunt cei care vor stabili cauzele producerii acestui incendiu. Facem apel la reprezentanții instituțiilor statului să dea dovadă de responsabilitate și să încerce să nu ofere variante care nu sunt reale și nu fac decât să deruteze și mai mult opinia publică. Conducerea Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț nu dorește să intervină în niciun fel în politica editorială a mass mediei, solicitând, totuși, pentru o corectă informare a cetățenilor, ca informațiile oferite să fie însoțite și de punctul de vedere al unității medicale.”

Iosub Robert

dolinex
15 Comentarii
 1. Stroi ion spune

  Totul este politizat, până și suferința oamenilor este folosita in scop electoral, vinovati sunt mulți și nu de ieri de azi, de 15 ani se lucrează sistematic la distrugerea sistemului de sănătate, acum se caută țapi ispășitori, sistemul se pune în mișcare și speculează orce le pica lor bine, pentru a distruge adversarii politici.

 2. Cipriana Apintilioaiei spune

  După ce atât timp s-au făcut cereri sa se deschidă spitalul de la Letcani ca ceea ce se întâmplă la Piatra e peste puterile tuturor, vine PNL acum și zice ce? Ca de fapt e vina cui? Nu va e rușine?

 3. Andy spune

  Toti sunteti niste tradatori, PSD; PNL;PMP si toate partidele care nu fac nimic pt. tara si voi postaci care face-ti campanie electorala pe seama acestor oameni care au murit in chinuri groaznice pentru niste vanzatori de tara si de neam, sa va fie rusine .

 4. amigdalita spune

  daca se intimpla asta cu PSD la guvernare, era Orban pe toate posturile cu amigdalele umflate si cu spume la gura; vad ca PSD-ul mai mult de a informa nu stie sa combata;

 5. io spune

  PSD a muncit tot anul sa mareasca numarul de paturi de ATI, Tataru a venit acum 2 zile, POMPIERISTIC sa dea ordine medicilor din Piatra Neamt sa faca asta cind deja erau supraaglomerati cu cazurile de COVID; Tataru – DEMISIA si ANCHETAT!

 6. Ilie Maria spune

  Cred ca guvernul este vinovat .Ar fi de bun sit sa i si dea demisia dar nu dau doi bani continua campania electorala cu nesfirsitale injurii la adreda altor partide .Presedintele PSD din respect si compasiune pentru tragedia care sa intimplat la Piatra Neamt a hotarit intreruperea campaniei electorale si concentrarea tuturor fortelor pentru rezolvarea unor probleme ale familiile indurerate si nu numai.Respect lentru decizie

 7. paul spune

  ACUM SE VEDE ADEVARUL PRIVIND LUPTA POLITICA.
  SA DISPARA PSD.SA NU MAI FIE NICI UN MEMBRU,NICI UN SPRIJIN ELIMINATI TOT….ETC
  CINE A INTRERUPT LUCRARILE PE DRUMUL BICAZ=P-T,FONDURI PT SPITAL COVID, CINE OCOLESTE JUD.NEAMT PRIVIND FONDURILE,? PERSONAL SUNT SATUL DE VOM FACE VOM DREGE,NU NOI CI AIA,SO PE EI!
  PRIN 1930 UN NEBUN A DAT FOC PARLAMENTULUI,ASCOS IN AFARA LEGII TOT CE NU -I PLACEA,A PORNIT UN RAZBOI CATASTROFAL ,A INCEPUT SA FACCA EXPERIENTE PE PROPRIUL POPOR SI ASTA NUMAI CA-SI SATISFACA POFTELE,A INSTAURAT URA IN POPOR. R U SI NE POLITICIENI DE NIMIC !!!!!

 8. Mădălina Mădălina spune

  Mă intreb daca nu se renova deloc acest spital si acea secție….sarea spitalul in aer
  Omul a facut ceva….totusi
  Oxigenul daca nu era oprit sarea in aer spitalul
  Pffff
  Ne place sa ne plangem și sa judecăm sa mancam ,,cacao,,
  Mai bn păstrăm liniște….ăștia ne inchid in case si nu facem nimic ….dar cei de acolo sa se lupte cu focu….
  V ati pus in locul lor…..Nuuuu….pt ca nici nu puteți gândi
  Mai bn mergeau in spitale sa verifice buna funcționare a lor ,oricum ele au scapari stiti ce inseamna oxigenul,decat sa verifice restaurantele,terasele,(toata economia au distrus o), daca stau inchide sau scolile, fuga la incasat bani pe amenzi.Macar daca se ajunge la ATI sa fim save
  😡😡😡
  Judecam omul repede
  Aparatele alea as zice ca sunt supra solicitate

 9. Lefter Ana spune

  eu nu știu de ce am o mare presimțire ca nu a fost doar o tragedie neprevazuta, ma tem ca e mana criminala de ce exact când dl Arsenie și PSD în piatra neamț avea undeva la 70%, votanți pentru după faza cu pietile

 10. Carmen spune

  Nu trebuie judecat si tras concluzii inutil ,ar trebui urmărit ca ancheta să fie corecta!!! Sa speram ca nu vor musamaliza tot…sa dea vina pe ceilalți…sau dupa cum se speculează că ar fi vina domnului Arsene!!! Ce vina are el???? Sănătate tuturor!!!

 11. Andrei spune

  ARTICOLUL 1
  Jurnalistul are datoria primordială de a relata adevărul, obligație ce decurge din dreptul constituțional al publicului de a fi corect informat.

  ARTICOLUL 2
  Jurnalistul poate de publicității numai informațiile de a căror veridicitate este sigur, după ce în prealabil le-a verificat din surse credibile.

  ARTICOLUL 9
  Jurnalistul care distorsionează intenționat informația, face acuzații nefondate, plagiază, folosește neautorizat fotografii, imagini tv sau surse ori calomniază, săvârșește abateri profesionale de maximă gravitate.

  ADMIN: Asa esste!

 12. Tancau Ana spune

  Toată lumea judeca și trage concluzii, ar fi mai bine sa fim mai buni și sa ne dam seama că răutatea nu ne salvează de nimic… O tragedie!
  Sănătate tuturor!!!

 13. Ilie Maria spune

  Trebuie asteptata terminarea anchetei.SUPRAVEGHEAT CA ACEASTA SA FIE FACUTA CORECT.Oricum guvernul este vinovat pentru ca nu a dat avize pentru spitalul Liptcani pentru a se putea descongestiona spitalul din Patra Neamt

 14. Giorgiana spune

  Oameni fără inima…. Le este mai ușor sa mușamalizeze totul și sa arunce vina pe alții decât sa recunoască ca au greșit… Se pare ca orgoliul și indiferenta lor nu se lasă înduplecata nici de aceasta tragedie…. Au inimile prea reci pentru a se gândi la semenii lor…. Rușine! Rușine!

 15. Andra spune

  Acum vor folosi din nou oportunitatea de a plăti polițe și de a da jos pe cei pe care nu i-au putut anihila prin vot. Controlul trebuie câștigat cu orice preț, câțiva morți nu contează. Istoria se repetă, chiar nu vede nimeni? S-a declanșat deja mecanismul perfid al denigrării, al manipulării, al atacurilor în forță, pe toate planurile, asupra președintelui CJ, care reprezintă PSD.
  Nu contează cât s-a zbătut să asigure fonduri pentru aparatură, sănătatea oamenilor, într-un context în care prin ordin de ministru spitalul a fost declarat spital suport COVID și gata, fără susținere financiară, fără sprijin, fără asigurarea minimului necesar de către Ministerul Sănătății. Există numeroase solicitări de sprijin, pe care ministerul și ministrul le-au ignorat cu seninătate. Deși spitalele județene nu ar fi trebuit să fie suport COVID.
  Datorită atitudinii tendențioase a ministrului și a ministerului
  – oamenii sănătoși au rămas fără asistență medicală
  – au murit alți oameni din lipsa tratamentului, dar au fost „depistați” COVID și au îngroșat rândurile, pentru justificarea unor stări, de urgență sau alertă…
  – spitalul a fost suprasolicitat, nu i-a păsat nimănui
  Sunt multe de spus, dar să stăm să judecăm drept, întotdeauna trebuie să plătească cel care se zbate, că a făcut. Cine nu face, latră și acuză, că are timp.
  Dacă aș fi în locul dumneavoastră eu aș cere public ministrului și ministerului să spună cum au sprijinit exact funcționarea spitalului într-o situație de criză : fonduri, aparatură, personal suplimentar, etc. Veți vedea atunci.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate