Autoritatile din Iran il iarta pe barbatul care a „inviat” la morga dupa ce a fost spanzurat

0

funieAutoritatile din Iran au decis, vineri, sa nu-l execute pe traficantul de droguri in varsta de 37 de ani care a supravietuit spanzuratorii si care ar fi trebuit supus iar aceluiasi tratament.

„Condamnatul care a supravietuit spanzuratorii nu va fi executat din nou. Dupa ce ne-am zbatut sa evitam o a doua executie, raspunsul a fost pozitiv”, a spus ministrul iranian de Justitie, Mostafa Pour-Mohammadi, potrivit Daily Mail.

Condamnatul, cunoscut doar drept Alireza M., a fost pronuntat mort la inceputul lunii octombrie, dupa ce a stat spanzurat timp de 12 minute.

Insa, a doua zi, angajatii de la morga unde a fost dus barbatul au descoperit ca acesta inca mai respira.

Condamnatul din Iran, gasit in viata la morga, dupa ce a fost spanzurat ar putea fi „iertat”

Iranul are una dintre cele mai mari rate de executie din lume, cu circa 500 de cazuri anul trecut si 580 anul acesta, pana in prezent.

Teheranul sustine ca pedeapsa cu moartea este necesara pentru pastrarea legii si ordinii si ca este aplicata doar dupa ce toate procedurile juridice sunt epuizate.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate