Australia cel mai supravegheat stat din lume

0

cyber.securityConform unui articol publicat de Rusia Today, australienii sunt de 26 de ori mai predispuși a fi plasați sub supraveghere decat cetațenii oricarei alte țari.

In acest sens, guvernul a accesat anul trecut, de peste 300.000 de ori informații private, ceea ce inseamna un raport estimativ de 5.800 de accesari saptamanal. Informațiile vizeaza printre altele date IP, GPS sau alte detalii oferite prin intermediul internetului sau a smart-phone-urilor.

Senatorul Scott Ludlam, susține ca actualul sistem de acces la date „a scapat de sub control”, declarand ca in Australia se poate vorbi de „€œo stare de supraveghere”.

Rapoartele privind supravegherea datelor personale sunt cu atat mai interesante, cu cat actualul regim a inițiat o lege conform careia, Poliția și alte instituții abilitate, vor putea stoca datele de pe internet și telefoane mobile timp de doi ani.

In replica, Nicola Roxon, purtatorul de cuvant al Procurorului General a declarat ca „interceptarile joaca un rol important pentru Poliție, intrucat poate urmari cu succes rapitori, ucigași sau grupuri de crima organizata”.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate