Au strâns peste 6000 de semnături. Independenții de la Neamț, Burduja și Carabelea, își pregătesc candidaturile la parlamentare

5

Vineri, 21 octombrie, candidanții independenți de la Neamț la alegerile parlamentare din 11 decembrie, Sebastian Burduja și Andrei Carabelea, au susținut o nouă conferință de presă în care au prezentat stadiul campaniei electorale și măsuri de dezvoltare regională pentru Neamț.

Andrei Carabelea a anunțat că cei doi candidați au reușit să strângă până în prezent, în urma unei campanii derulate în zonele urbane și rurale din Neamț, peste 6000 de semnături centralizate. Limita legală fiind de minim 4700 de semnături, Andrei Carabelea și Sebastian Burduja își pot depune la BEC candidaturile la alegerile parlamentare din 11 decembrie în mod legitim, fiind susținuți de mii de nemțeni.

Obișnuindu-ne ca la fiecare conferință de presă să se prezinte probleme și soluții la nivel central și local, Sebastian Burduja a deschis la această conferință de presă subiectul dezvoltării regionale a județului Neamț.

Prima direcție pe care am propus-o este cea de acces la oportunități. Orice cetățean al României ar trebui să fie la maxim 1 oră distanță de o reședință de județ. Nu există țară dezvoltată care să nu se fi urbanizat. Orașe mai mari înseamnă forță de muncă mai mare, concentare de firme, oportunități de dezvoltare. Județul Neamț este un județ slab urbanizat și slab dezvoltat – 36% dintre nemțeni locuiesc la oraș, 64% locuiesc în zonă rurală. Urbanizarea nu înseamnă moartea satului românesc. Putem încuraja urbanizarea prin mobilitate. Trebuie să avem o infrastructură în jurul orașelor Piatra-Neamț, Roman în principal, mult mai bună. Totodată vorbim de transport metropolitan, mai ales în jurul orașelor mari. Mai putem încuraja urbanizarea prin creșterea calității vieții. Oamenii se mută la oraș când le face plăcere să trăiască în oraș. De asemenea, trebuie să prioritizăm investițiile în infrastructură pe baza unor criterii clare și obiective.”, a declarat Sebastian Burduja.

În cadrul aceleiași conferințe de presă, Andrei Carabelea și Sebastian Burduja au solicitat public primăriei municipiului Piatra-Neamț prelungirea perioadei de dezbatere publică a Strategiei de Dezvoltare Locală Integrată a Municipiului Piatra Neamț până pe 21 noiembrie pentru a încuraja în mod democratic o implicare realistă și eficientă a cetățenilor în acest sens.

5 Comentarii
 1. Ion Ciubotaru spune

  SUCCES

 2. duicu mariana spune

  Din ce bani traiesc acesti”dinstinsi” candidati…ce si unde lucreaza..ce stiu da faca practic.ce au facut efectiv pana acum, … petru „teorii” avem biblioteci…

  1. Ioana spune
   1. duicu mariana spune

    ..am inteles..vorbe multe doar vorbe poleite..fapte ioc .sun platite bine aceste „discursuri”… ?
    .

   2. POPA GHEORGHE ADRIAN spune

    Vorbim după 1 an de la alegeri…și dacă au rezultate…eu îi votez pe cei 2 pentru funcțiile cele mai înalte în stat…pana atunci…eu la vot nu mai merg.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate