Atracții turistice de top din Moldova, România!

0

Vizitati Moldova (Foto: Dragos Gontariu)

România este o țară bogată în relief, în peisaje și în regiuni ce merită explorate și descoperite. Una dintre cele mai ofertante regiuni turistice este Moldova, o regiune uimitoare unde oamenii sunt ospitalieri și dornici să vă împărtășească din secretele locului.

Principalele orașe ale regiunii Moldova sunt Suceava, Botoșani, Iași, Piatra Neamț, Bacău, Vaslui, Bârlad, Focșani și Galați. Trei dintre acestea au aeroporturi internaționale ce facilitează călătoria cu avionul spre una dintre cele mai frumoase zone din România.

Dacă aveți în plan să vizitați aceaste zone, mai jos aveți un top al celor mai interesante și atractive obiective turistice pe care să le treceți în itinerariul vostru.

Dacă ajungeți la Iași, începeți să explorați orașul și ar fi bine să începeți cu Palatul Culturii din Iași. Este o clădire emblematică, construită, în perioada 1906 – 1925, în perimetrul fostei curți domnești medievale moldovenești, pe locul fostului palat domnesc. A fost reabilitată recent, oferindu-i strălucirea de altădată. Palatul Culturii din Iași găzduiește patru muzee de talie națională: Muzeul de Istorie a Moldovei; Muzeul Științei și Tehnicii; Muzeul de Artă și Muzeul Etnografic al Moldovei.

Mergând pe Bulevardul Ștefan cel Mare și sfânt, veți putea admira și vizita Catedrala Metropolitană unde sunt și moaștele Sfintei Parascheva.

Mergând spre nord, puteți vizita Suceava, fosta capitală a Moldovei. Cetatea Sucevei a fost de neclintit în fața cotropitorilor, cu toate că armatele poloneze și otomane au încercat să o cucerească.

Din Suceava puteți călători spre Gura Humorului, stațiune turistică aflată în regiunea istorică Bucovina de Sud. Iar de aici se poate ajunge la una dintre cele mai renumite mănăstiri din România – Voroneț. Supranumită „Capela Sixtină a Estului”, aceasta este un complex monahal medieval construit în satul Voroneț, astăzi localitate componentă a orașului Gura Humorului.

Mănăstirea se află la 36 km de municipiul Suceava și la numai 4 km de centrul orașului Gura Humorului. Mănăstirea a ajuns faimoasă și grație picturilor realizate la exterior. Aceasta a fost realizată la nivel artistic și este considerat cel mai reușit ansamblu al artei feudale moldovenești.

Chiar și în condiții climatice severe, pictura a rezistat, iar meritele se datorează originalității tehnicei de lucru. Alte mănăstiri renumite din zona Moldovei: Sucevița, Văratec și Agapia.

Coborând spre sud, puteți vizita Cetatea Neamțului, aflată la periferia orașului Târgu Neamț. Este o cetate medievală, aflată la 480 de metri altitudine și la 80 de metri înălțime față de nivelul apei Neamțului.

De aici călătoria vă poartă spre Piatra Neamț, unul dintre cele mai mari și importante orașe din Moldova. Aici puteți vizita Turnul lui Ştefan cel Mare, monument-simbol al orașului. Nu ratați o incursiune în cultura cucutenilor – Muzeul de Artă Eneolitică Cucuteni.

Telegondola este una dintre cele mai căutate atracții turistice din Piatra Neamț. Încă de la inaugurarea din 2007, aceasta a fost la mare căutare în rândul localnicilor și al turiștilor. Oferă o vedere panoramică asupra orașului.

În incursiunea voastră prin Moldova, nu ratați să petreceți câteva zile în stațiunea montană Vatra Dornei. Indiferent că este iarna sau vara, zona vă oferă priveliști spectaculoase și relaxare, departe de forfota urbană.

Drumurile între localități pot fi străbătute cu trenul, cu autobuzul sau cu mașina. Dacă sunteți simpli pasageri, puteți să admirați locurile minunate sau aveți timp să vă odihniți. De ce nu, puteți accesa casinohex.ro și să vă distrați în timp ce vă încercați și norocul.

Totodată, în incursiunea voastră prin Moldova nu ezitați să testați preparatele culinare locale, dar și să vă bucurați de un vin ales.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate