Atentionare hidrologica

0

FENOMENELE VIZATE: Scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri pe unele râuri din bazinele hidrografice mentionate, cu depãsiri ale COTELOR DE ATENTIE.
MOMENTUL PRODUCERII FENOMENELOR VIZATE: Data: 11.07.2014 ora 13:00 – 12.07.2014 ora 16:00.
TEXTUL MESAJULUI:
Având în vedere situatia hidrometeorologicã actualã si prognoza meteorologicã pentru urmãtoarele 24 de ore, se actualizeazã Atentionarea Hidrologicã nr. 50 din data de 10.07.2014 ora 13:00, dupã cum urmeazã:

COD GALBEN
– Pe râurile din bazinele hidrografice: Crisul Repede, Crisul Negru, Crisul Alb –cursuri superioare si mijlocii (judetele Cluj, Bihor, Hunedoara si Arad), Bega Veche, Bega superioarã, Timis superior si mijllociu, Bârzava, Moravita, Caras, Nera, Cerna (judetele Timis si Caras-Severin), afluentii Muresului inferior din judetele Hunedoara si Arad, Drincea, Desnãtui, Jiu superior si afluentii sãi din judetele Hunedoara, Gorj, Mehedinti si Dolj, afluentii Oltului din judetele Sibiu, Vâlcea, Gorj si Olt, Vedea-bazin superior amonte s.h. Vãleni si afluentii sãi (judetele Arges, Olt si Teleorman), afluentii Argesului din judetele Arges, Dâmbovita si Giurgiu, afluentii Ialomitei din judetele Dâmbovita, Prahova si Ialomita, Buzãu si afluentii sãi din judetele Covasna si Buzãu, Jijia (judetele Botosani si Iasi).
– Scurgeri importante pe versanti, torenti si pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte de inundatii locale se pot produce si pe unele râuri mici din alte bazine hidrografice, situate în zonele de deal si munte, din judetele Maramures, Bistrita-Nãsãud, Mures, Harghita, Covasna, Suceava, Neamt, Bacãu si Vrancea.
Se mentioneazã cã fenomenele hidrologice periculoase se pot produce mai ales pe afluenti de grad inferior ai acestor râuri.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate