ATENȚIE: Unul din turnurile Ocolașului Mare s-a prăbușit pe o potecă turistică (FOTO)

0
Salvamont Neamț

în urmă cu câteva zile, unul din turnurile Ocolașului Mare s-a prăbușit din cauze naturale. Stânca uriașă cântărind probabil sute de tone, a traversat poteca turistică ce lega Ocolașul Mic de Cabana Dochia.

Din fericire pe traseu nu erau grupuri de turiști în momentul prăbușirii. O echipă din cadrul compartimentului prevenire împreună cu specialistul nostru în geologie s-au deplasat în zonă pentru a efectua o evaluare a factorului de risc având în vedere că zona este traversată de o potecă turistică deosebit de frecventată în sezonul de vară: Izvorul Muntelui -Poiana Maicilor- Ocolașul Mic- Cabana Dochia.

Concluzia pe scurt este că prabușirea turnului se datorează eroziunii în urma procesului îndelungat de îngheț/desgheț acesta erodând liantului care susținea blocurile de calcar.

În partea superioară s-a observat și o urmă a unei descărcări electrice de proporție mare, care este posibil sa fi creat vibrațiile care au declanșat dislocarea.

La ora actuală există fragmate de diverse dimensiuni aflate în instabilitate și care se vor desprinde ulterior existând posibilitatea de a intersecta poteca turistică!!!

În zilele următoare vom amplasa indicatoare de avertizare pe acea porțiune considerată de noi periculoasă.

Măsuri de siguranță :

  • Nu staționați în acea zona .
  • Traversarea se va efectua individual și nu în grup.
  • Nu parcurgeți traseul la primele ore ale dimineții.
  • Nu parcurgeti traseul țn condiții de precipitații.
  • Pe perioada de iarna traseul va fi închis traficului turistic.
  • Sub nici o formă nu părăsiți poteca turistică și nu intrați în Brana Estica a Ocolașului Mare.

Vă mulțumim.”, transmite Salvamont Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate