Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
luni 15 iulie 2019
 • :
 • :

Atenție, șoferi! Un pistol radar cu laser a intrat în dotarea Serviciului Rutier Neamț 

 

 • Din luna iunie 2018, Serviciului Rutier Neamț are în dotare unul dintre cele mai performante echipamente din dotarea poliției rutiere.

Este vorba despre un echipament radar, tip TruCAM, ce are cameră video HD  și sistem de măsurare a vitezei cu laser.

Aparatul stochează atât înregistrări video cât și fotografii ale abaterilor înregistrate conținând detalii precum data, ora, poziția GPS, marca mașinii și numărul de înmatriculare.

De asemenea, TruCAM poate măsura într-un timp foarte scurt viteza mai multor autovehicule, indiferent de tipul lor (autocamioane, autoturisme sau motociclete).

În ziua de 15 iunie a.c., între orele 12.00-16.00,  polițiștii din cadrul Serviciului Rutier – Biroul Drumuri Naționale și Europene au acționat cu aparatul radar TruCAM, pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, în special pentru nerespectarea normelor rutiere privind  viteza de deplasare pe drumurile publice.

Astfel,  în decurs de numai  2 ore, cu acest tip de echipament, pe sectorul de drum DN 15 Piatra Neamț – Costișa  (sector de drum cu risc accidentogen ridicat), au fost aplicate 43 de sancțiuni  contravenționale și au fost reținute 21 de permise de conducere pentru depășirea limitei de viteză cu mai mult de 50 km/h.

IPJ Neamţ reaminteşte conducătorilor auto faptul că,  depășirea cu mai mult de 50 km/h  a vitezei maxime admise pe sectorul de drum respectiv și pentru categoria din care face parte autovehiculul condus, constatată potrivit legii, cu mijloace tehnice omologate și verificate metrologic, constituie contravenție ce este sancționată cu amendă din clasa IV de sancțiuni (9 – 20 puncte amendă) – sancțiune principală  și aplicarea  sancțiunii complementare  a suspendării exercitării dreptului de a conduce pentru o perioada de 90 zile.

 
6 comentarii la “Atenție, șoferi! Un pistol radar cu laser a intrat în dotarea Serviciului Rutier Neamț 

 1. Alt Vasile

  Inteleg ca deja si-au scos banii pe mega pistolul radar…. Nu am inteles clar cum stie singur pistolul ala care e marca masinii „impuscate”, si nici cum e cu superrezolutia de filmare HD…can in ziua de azi se face reclama la FHD si UHD… Deci le mai lipseste o litera de la HD-ul ala…

  Spor la ” vanatoare”, ca de preventie nu prea putem vb la politia rutiera!

  Raspunde
 2. Stefan

  Nu sunt vinovați șoferii că depășesc limita de viteză.
  Sunt vinovați autoritâțile că nu fac drumuri de mare viteză.
  În anii 70 tot pe drumurile astea se mergea, dar mai bine că erau noi

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *