Atenție, șoferi! Cum se circulă pe drumurile din Neamț

0

La acest moment, pe drumurile naționale din zona Moldovei circulația se desfășoară fără blocaje rutiere, în ciuda unor fenomene extreme înregistrate, izolat, pe unele sectoare. 

Carosabilul este afectat de polei pe raza județului Vrancea (DN2 – Focșani, Dumbrăveni) unde și-a făcut apariția fenomenul de ploaie înghețată, cu formarea de polei instantaneu la căderea picăturilor de apă. 

În rest, carosabilul este umed cu porțiuni cu zăpadă frământată în strat de până la 1 cm în județele Neamț și Suceava (DN 18), respectiv umed în restul regiunii, pe fondul ploilor și ninsorilor.

La nivelul DRDP Iași se acționează cu peste 70 de utilaje de deszăpezire, iar pe timpul nopții s-au răspândit 82 de tone de material antiderapant, în scop preventiv. 

Ninge în județele Suceava (Câmpulung Moldovenesc, Ilișești, Broșteni), Neamț, Vaslui (Ivănești, Negrești), Vrancea (Bârsești), Bacău și Iași (în special în nordul județului). Plouă în județele Galați și Vaslui (zona Bârlad), iar pe raza județelor Galați și Vrancea (zona Adjud) se manifestă fenomenele de polei și ploaie înghețată. 

Temperatura aerului în regiune este cuprinsă între -8°C la Botoșani și -1°C la Galați.

În continuare, zona Moldovei se află sub atenționare Cod galben de precipitații abundente de ploi și ninsori. Până vineri, 25 ianuarie, se vor semnala în mod predominant ninsori, local însemnate cantitativ, strat nou de zăpadă consistent, intensificări temporare ale vântului în cea mai mare parte a Moldovei și în zona Carpaților Orientali.

De asemenea, dacă în zonele înalte se vor semnala ninsori și viscol, la altitudini mai joase, precipitațiile vor fi în special sub formă de ploaie și lapoviță, favorizând depunerile de polei, topirea zăpezii și formarea ghețușului.

Ninsori abundente pe DN 15, în zona Potoci, județul Neamț. Ninsorile cresc în intensitate, iar circulația se desfășoară în condiții de iarnă și pe alte sectoare de drum din județ (Brusturi, Petru Vodă), cu strat de zăpadă frământată în strat de sub 1 cm pe carosabil

Ninsori și ușor viscol la sol pe DN2, pe raza localității Traian, județul Neamț

Ninsori și carosabil cu zăpadă tratată în strat de sub 1 cm pe DN 15, Bicaz, județul Neamț. La acest moment ninge, iar temperatura aerului este de -5°C

Secţia Neamţ a CNAIR a acţionat cu 32 lucrători şi 19 utilaje pentru împrăştierea de material antiderapant pe toate drumurile naționale din județ.

Starea părţii carosabile: predominant umedă cu porţiuni cu zăpadă 1-2 cm.

Nu sunt drumuri naţionale blocate, închise ori cu circulaţia îngreunată.

Utilajele SC DRUPO NEAMŢ S.A. şi ale operatorilor care se ocupă de deszăpezirea drumurilor judeţene au acţionat cu 20 lucrători şi 10 utilaje pentru răspândire de material antiderapant pe un număr de 14 sectoare de drumuri judeţene.

Starea părţii carosabile: umedă, alternând cu zăpadă frământată. Nu sunt drumuri judeţene blocate, închise ori cu circulaţia îngreunată.

Sursa: DRDP Iași, ISU Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate