ATENȚIE, pericol mare de avalanșă în Masivul Ceahlău!

0

Salvamont Neamț transmite că s-a confirmat diagnoza straturilor de zăpadă efectuată de specialiști din cadrul serviciului acum aproximativ zece zile .

Atât pe fețele estice, cât și pe cele de nord și nord-vest, încă de sâmbăta trecută s-au produs avalanșe, iar pe jgheaburile din zona Cabanei Dochia au fost observate fisuri adânci în straturile depuse de-a lungul iernii. În condițiile în care cantitatea de zăpadă în zona superioară depășește 120 cm, iar în acumulări 2-3 m, considerăm că există pericolul producerii de noi avalanșe de gradul 5/5 .”, atrag atenția salvamontiștii nemțeni.

sursa foto: Salvamont Neamț

Sunt relative sigure traseele Jgheabul cu Hotare, Curmătura Lutul Roșu (cu probleme la ieșirea în golul alpin ) și Durău – Fântânele-Vf. Toaca -Dochia, cu probleme la traversarea Jgheabului Mare. RESTUL TRASEELEOR RĂMÂN ÎNCHISE!

La această oră, în Masivul Ceahlău continuă să ningă și vizibilitatea este foarte redusă. Conform prognozelor va continua să ningă și în următoarele patru zile, cu o pauză duminică, iar temperaturile minime vor fi de -6 grade în zona Stațiunii Durău și -10 grade la Vf. Toaca.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate