ATENȚIE! Explicații privind mesajele multiple RO-ALERT

2

În cursul acestei dimineți, în urma transmiterii mesajelor de avertizare RO-ALERT către populație, în mai multe zone din țară, au fost sesizate atât cazuri de primire multiplă a respectivului mesaj, cât și de modificare a textului transmis (separare cuvinte, introducerea literelor „ro” în corpul textului).

Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență vă asigură că aceste teste au rolul de a identifica eventualele erori ale sistemului care nu pot fi remediate pe timpul producerii unei situații de urgență reală.

Perioada alocată testelor este până la data de 30 iulie, iar în cazul persistenței unor erori aceasta ar putea fi prelungită, urmând a comunica public intervalul alocat verificării Sistemului RO-ALERT. Suntem conștienți de disconfortul creat și ne cerem scuze pentru eventualele neplăceri, însă derularea acestor teste este obligatorie având în vedere scopul pentru care a fost conceput Sistemul de avertizare RO-ALERT!

Dezactivarea opțiuni de primire a mesajelor pe terminalele mobile nu este recomandată, având în vedere efectele ce pot fi generate asupra vieții comunităților în cazul producerii situațiilor de urgență reale. Totodată, vă adresăm rugămintea de a nu apela numărul unic de urgență 112 pentru a semnala eventuale deficiențe ale Sistemului RO-ALERT.

Asigurăm cetățenii că toate aspectele sesizate vor fi analizate de specialiștii angrenați în tot acest proces, urmând ca disfuncționalitățile să fie remediate în timpul cel mai scurt posibil!

ISU Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. Vali spune

    Eu as dori sa stiu cum pot dezactiva aceste mesaje RO-ALERT ! Nu sunt deacord sa-mi sune telefonul necontrolat noaptea, sa nu-l poti opri si sa sperie familia asa cum a fost in perioada ploilor !! Cui sa ma adresez sau ce trebuie sa fac ?

  2. NoName spune

    Am primit mesaj afișat direct „” peste”” ecran,de vreo patru ori,cred,dar.. fără sunet !!!
    Locuiesc in Piatra Neamț,zona Dărmănești,spre fostul RATUC/BAZAR…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate