ATENȚIE! Dacă sună prea bine ca să fie adevărat… înseamnă că e fraudă

1

Atenție la postările cu oportunități de investiții ce promit câștiguri rapide, unele propagate pe social media prin postări sponsorizate! Acestea sunt capcane de tip „scam” create de infractori cibernetici, prin intermediul unor pagini de Facebook (ex: Media OR).


Directoratul Național de Securitate Cibernetică – DNSC  informează:

Pentru a convinge potențialele victime de veridicitatea informațiilor, atacatorii se folosesc de imaginea unor branduri cu reputație (ING Romania, Banca Transilvania, News.ro) sau a unor persoane publice cunoscute (Mircea Bravo, Marcel Pavel sau Ștefan Mandachi).
Totuși, dacă utilizatorul verifică pagina de social media care publică astfel de mesaje (data lansării, număr de urmăritori, corectitudinea textului publicat) sau domeniul link-ului pe care urmează să îl acceseze, își poate da seama că este vorba despre o tentativă de fraudă, pentru că nu se află pe un canal oficial de comunicare al companiei în numele căruia s-ar fi publicat acel post. Atunci când nu sunteți siguri, introduceți manual adresa site-ului dorit în browserul de navigare pe internet!
✅ Evitați accesarea de link-uri din surse necunoscute sau dubioase.
✅ Dacă o ofertă pare prea bună ca să fie adevărată, verificați existența acestei promoții pe canalele oficiale ale companiei respective.
Evitați furnizarea de date personale, date financiare sau de autentificare, dacă vă sunt cerute explicit online, mai ales dacă vi se promite un câștig rapid dacă o faceți!
✅ Raportați astfel de pagini care propagă concursuri, promoții false sau oportunități ireale de câștig către rețeaua socială în spațiul căreia s-a publicat acel post. Mai multe raportări într-un timp scurt pot duce la suspendarea rapidă a paginii care propagă conținut malițios.
✅ Dacă ați oferit date financiare sau date de card în urma accesării unor astfel de link-uri pe social media, vă recomandăm să luați imediat legătura cu banca pentru blocarea cardului și monitorizarea tranzacțiilor din cont! Dacă ați suferit pagube materiale, va trebui să depuneți o plângere la Poliția Română. Totodată, notificați Directoratul la 1911 sau pe mail la alerts[@]dnsc[.]ro.
✅ Antrenează-te pentru a identifica tenativele de fraudă online: https://sigurantaonline.ro

ATENȚIE! IMAGINILE DE MAI JOS SUNT EXEMPLE DE ASTFEL DE FRAUDE! RAPORTAȚI-LE ȘI NU DAȚI CLICK DACĂ VEDEȚI ASEMENEA POSTĂRI!

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. eugen spune

    nu ma intereseaza nici daca publicitatea ar fi reala…asa cum umbla multi prosti in libertate prin Romania nu este de mirare ca apar asemenea tentatii…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate