Atenție cum circulați! Polițiștii vor acționa în acest weekend cu 7 aparate radar pe șoselele din NEAMȚ

0
Imagine cu caracter ilustrativ

Cu ocazia festivităților prilejuite de sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului din data de 15 august, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamț a luat o serie de măsuri pentru intensificarea acţiunilor şi prezenţa echipajelor de poliţie în locurile aglomerate şi în zona lăcaşurilor de cult din judeţ care sărbătoresc hramul, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

În perioada 13– 15 august a.c., 160 de polițiști, cu 80 de mijloace auto vor acționa, în medie, zilnic, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale.

Se va asigura prezenţa activă a poliţiştilor rutieri, pe drumurile publice din judeţ, în proximitatea lăcaşurilor de cult și în zonele turistice unde se vor desfășura manifestări publice circumscrise acestei sărbători. pentru prevenirea accidentelor şi ambuteiajelor rutiere, fluidizarea şi controlul traficului rutier.

În această perioadă, polițiștii rutieri vor acționa pe principalele drumuri județene și naționale, pentru combaterea excesului de viteză, prevenirea accidentelor grave și fluidizarea traficului rutier, în punctele cu risc ridicat de accidente.

Pentru menținerea unei atitudini prudente în trafic, polițiștii rutieri vor acționa cu 7 aparate radar, inclusiv dispozitivul True Cam.

Totodată se va asigura prezenţa echipajelor de poliţie, în locurile aglomerate şi a lăcaşurilor de cult din judeţul nostru dar şi în zonele de agrement, în vederea prevenirii evenimentelor negative.

Polițiștii vă sfătuiesc să țineți cont de următoarele recomandări:

  • Dacă plecaţi de la domiciliu, închideţi şi asiguraţi toate uşile şi geamurile casei, uşa de la balcon şi nu lăsaţi în casă obiecte de mare valoare sau bani!
  • În zonele aglomerate, fiţi atenţi la genţi, poşete şi buzunare!
  • Evitaţi consumul excesiv de alcool şi stările conflictuale!
  • Respectaţi regimul legal de viteză !
  • Adaptaţi permanent viteza, condiţiilor concrete din trafic, în special când se circulă în coloană!
  • Nu consumaţi băuturi alcoolice dacă aveți intenția de a vă deplasa cu autovehiculul!
  • Înainte de plecarea la drum este necesară verificarea stării tehnice a autovehiculului!
  • Conduceţi cu multă atenţie şi răbdare!

         În caz de nevoie, apelaţi cu încredere 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

Sursa: IPJ Neamț

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate