„ATELIERE DESTINATE MICILOR MEŞTEŞUGARI”, UN PROIECT ÎN PARTENERIAT „CARMEN SAECULARE” – PRIMĂRIE

0

Centrul pentru Cultură şi Arte „Carmen Saeculare”, în parteneriat cu Primăria municipiului Piatra-Neamţ (prin Centrul de servicii specializate pentru copii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială), demarează începând cu 1 august un proiect intitulat „Ateliere destinate micilor meşteşugari”.
Proiectul îşi propune realizarea unui program de educaţie artistică adresat copiilor care provin din categoriile marginalizate social şi aflate în evidenţele Centrului de servicii specializate pentru copii din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială a Primăriei municipiului Piatra-Neamţ. Cursurile se vor axa în special pe dans popular, canto popular şi artă plastică, domenii atractive, care permit angrenarea în activităţile educative a unui număr mare de copii. Integrarea, socializarea, educarea, familiarizarea cu noţiunile artistice sunt printre cele mai importante coordonate ale proiectului care îşi propune să intervină activ şi să schimbe pozitiv termenii relaţiei sărăcie – excludere – nivel redus de educaţie.
Astfel, timp de mai multe zile, profesorii Şcolii Populare de Artă vor merge la sediul Centrul de sprijin şi asistenţă specializată pentru copii, acolo unde-i vor angrena pe cei mici în activităţi recreative şi, în acelaşi timp, educative. Dedilia Popovici, directorul de la „Carmen Saeculare”, a spus: „Într-o lume din ce în ce mai agitată vom încerca să creăm o oază de cultură şi de bucurie pentru copii.”
Centrul de sprijin si asistenta specializata pentru copii a fost inaugurat la data de 5 mai 2011, proiectul fiind finanţat din fonduri europene, de serviciile sale vor beneficiind şaizeci de copii cu vârsta cuprinsă între şapte şi optsprezece ani, minori proveniţi din familii defavorizate.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate