Așteptăm să fie cineva rănit?! Copac putred, rupt și căzut pe trotuar, pe strada Ștefan cel Mare

1

Nu știm exact pe ce criterii se face schema lucrărilor de toaletare și defrișare pe raza municipiului Piatra-Neamț, însă vedem în unele zone copaci efectiv lăsați fără coroane (toaletați, cum s-ar zice…), copaci tineri tăiați fără prea multe explicații, spre nemulțumirea cetățenilor, iar în zone intens circulate de pietoni și mașini, cum este strada Ștefan cel Mare, copacii bătrâni sunt pur și simplu lăsați să se rupă singuri.

La începutul lunii martie, o bucată dintr-un copac s-a rupt și a căzut pe carosabil, blocând circulația timp de câteva ore pe strada Ștefan cel Mare (click aici pentru articol). Nu s-au înregistrat victime.

Aseară, 8 aprilie, în jurul orei 20:00, un cetățean a asistat la o scenă care îi putea pune viața în pericol. O creangă mare, putredă, din vârful unui copac, s-a rupt chiar sub ochii săi și a căzut la câțiva metri distanță pe trotuar blocând accesul pietonilor. Nu s-au înregistrat victime.

Persoana care ne-a sesizat acest eveniment a declarat că nici în această dimineață nu s-au luat măsuri de izolare a perimetrului și curățare a trotuarului și nici nu există vreun panou de avertizare cu privire la faptul că majoritatea copacilor sunt putrezi și există riscul să provoace un accident nefericit.

Așteptăm să se întâmple vreo nenorocire ca această zonă să devină o prioritate pentru autorități sau se pot, totuși, lua măsuri de urgență pentru verificarea stării copacilor și îndepărtarea crengilor putrede și copacilor bătrâni? Ce s-ar fi întâmplat dacă această creangă s-ar fi rupt chiar în noaptea de Înviere când fluxul de pietoni este foarte mare?

Așteptăm ziua în care se vor aplica măsuri de prevenție fără ca anumite precedente să existe. Știm că siguranța cetățenilor este prioritatea autorităților. Poate reușim să o vedem și pusă în aplicare, nu doar pe hârtie și în sloganuri.

1 Comentariu
  1. xx spune

    Pe Republicii de citiva ani s-au plantat printre castanii batrini si putrezi copaci tineri care sint prinsi si au crescut frumos,dar coroanele lor au inceput sa se deformeze din cauza castanilor batrini.De ce nu se taie castanii batrini sa lase sa se dezvolte frunos copacii tineri? Au fost si cazuri de castani batrini rupti de vint,odata au cazut pe masini.Se asteapta sa cada peste oameni,inca nu au fost astfel de accidente

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate