Astazi, la ora 20.00, la Piatra Neamt se disputa meciul dintre F.C. Sporting Vaslui – F.C. Sporting Lisabona

0

  Peste 200 de luptători din cadrul Grupării de Jandarmi Mobilă Bacău şi a Inspectoratului de jandarmi Judeţean Neamţ vor asigura măsurile de ordine publică la meciul de fotbal dintre echipele  F.C. Sporting Vaslui – F.C. Sporting Lisabona, partidă care se va disputa joi, 03 noiembrie 2011, începând cu ora 20.00 pe stadionul Ceahlăul din municipiul Piatra Neamţ.

Având în vedere importanţa acestei partide pentru calificarea echipei F.C. Sporting Vaslui în etapa următoare a grupelor Europa League , la această manifestare sportivă se preconizează participarea unui număr mare de spectatori, precum şi suporteri ai celor două echipe.

Premergător acestei competiţii,  jandarmii vor asigura  prin măsuri specifice , în cooperare cu structuri de poliţie , supravegherea traseelor de deplasare a celor două echipe şi a suporterilor ; de asemenea vor fi adoptate dispozitive specifice pentru  asigurarea măsurilor de ordine publică în zona Aeroportului Internaţional George Enescu Bacău, pe timpul sosirii / plecării echipei oaspete, prevenirea şi combaterea unor acte şi fapte care pot duce la tulburarea ordinii publice, înainte, pe timpul şi după terminarea partidei de fotbal, în zona imediată şi apropiată a stadionului , supravegherea grupurilor de suporteri, restabilirea ordinii publice (în situaţia în care a fost tulburată).


*** Spectatorii nu au voie să introducă în stadion băuturi alcoolice, materiale pirotehnice interzise de lege ori alte obiecte care pot pune în pericol securitatea participanţilor la această competiţie sportivă.

Participanţii la această manifestare sportivă trebuie să respecte măsurile stabilite de organizatori şi forţele de ordine pe traseele către locul de desfăşurare a meciului, în apropierea şi în incinta arenei sportive.

Menţionăm faptul că nu vor fi tolerate  nici un fel de manifestări de natură să tulbure buna desfăşurare a acestui eveniment.

Modalităţile de sesizare a forţelor de ordine despre producerea unor incidente sau încălcări ale prevederilor legale:

– autosesizarea forţelor de ordine;

– de către observatorul jocului sau alţi oficiali;

– de către spectatori.

   Atunci când se impune, restabilirea ordinii publice în interiorul bazei sportive se execută de către efectivele de jandarmi, din iniţiativa comandantului forţelor de ordine, cu aprobarea, după caz, a prefectului judeţului Neamţ.

Atunci când se constată că, în urma producerii unor acte de violenţă, este pusă în pericol viaţa sau integritatea corporală a spectatorilor, a sportivilor, a oficialilor, a personalului de ordine şi siguranţă sau a celorlalţi participanţi , când există indicii temeinice că participanţii pregătesc sau au comis o fapta ilegală.– aprobarea intervenţiei nu mai este necesară.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate