ASTĂZI în Neamț: Amenzi usturătoare pentru câțiva tineri – 1.5 kg de trufe recoltate cu ajutorul câinilor

3
Foto caracter ilustrativ

Polițiștii au depistat trei tineri, care recoltau trufe fără să dețină autorizație, cu ajutorul a cinci câini dresați din rasa Lagotto Romangnolo, Viszla şi Bracc German.

La data de 23 iulie a.c., poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Rurală Sagna au depistat trei tineri cu vârste cuprinse între 16 și 18 ani, din Oniceni, care recoltau trufe, fără să dețină autorizație.

Astfel, într-o pădure din localitatea Sagna, aflată în administrarea Ocolului Silvic Roman, au fost depistați cei trei care recoltau trufe, fără să dețină autorizație, cu ajutorul a cinci câini dresați din rasa Lagotto Romangnolo, Viszla şi Bracc German.

Polițiștii au găsit asupra acestora cantitatea de 1,5 kg trufe negre, care a fost confiscată și predată lucrătorilor silvici.

Cei în cauză au fost sancționați contravențional, conform prevederilor Legii nr. 171/2010R, cu 4000 de lei amendă.

Aducem în atenție opiniei publice prevederile art. 17, lit. c, din Legea nr. 171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, conform căreia constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 2.000 până la 5.000 recoltarea din fondul forestier național a produselor nelemnoase specifice (trufe), fără acordul proprietarului și/sau a ocolului silvic care asigură administrarea pădurii.

Totodată, în conformitate cu art. 58, alin. (5), din Legea 46/2008R  recoltarea și/sau achiziționarea produselor nelemnoase specifice fondului forestier național se fac/se face pe baza autorizațiilor emise de ocolul silvic care asigură administrarea sau serviciile silvice, conform instrucțiunilor aprobate prin ordin al autorității publice centrale care răspunde de silvicultura, precum și pe baza autorizației de recoltare/achiziționare emise de autoritatea competentă pentru protecția mediului.

În cazul fondului forestier, care nu se afla în administrarea unui ocol silvic, autorizațiile prevăzute la alin. (5) se vor emite doar în baza acordului scris al proprietarului fondului forestier.

Sursa: IPJ Neamț

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. Marius spune

  Trufe.? Ați făcut o mare captura bv vouă când pleacă anumiți m3 de lemn nu va faceți griji? Trufele nu le-a udat cei de la ocolul silvic dar ei vând padurea

 2. Muie spune

  Bravo ati prins cei mai mari hoti din padure dar prieteni vostri de la ocolul silvic care taie padurea ca in codru pe aia nu ii mai prindeti! Chiar as vrea sa stiu si eu unde au ajuns cu adevarat acele trufe. Parerea mea la tot niste lepre ca voi care va credeti ca aparati bogatia acestei tari.

  1. Numerita spune

   Penibil copii amendatii cu 4000 lei si cei care tau padurile nu sunt deranjatii.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate