Asociația Umanitară „Codrin” a răspuns imediat apelului de sprijinire a bătrânei imobilizate

2

batranaIeri, 10 noiembrie, făceam un apel: „Dacă ai un scaun cu rotile care nu îți mai e de folos, donează-l”. Apelul a fost făcut pentru doamna Valeria, din Piatra-Neamț, de 68 ani, care în urmă cu o luna a suferit un atac vascular cerebral, afecțiune care a imobilizat-o la pat. Întrucât stă doar în pat și vecinii sunt cei care îi mai poartă de grijă, un scaun cu rotile pentru ca aceasta să poată fi deplasată mai ușor este mai mult decât binevenit.

Iată ca la o zi de la apelul făcut, voluntarii Asociației Umanitare „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, coordonați de doamna Monica Sofron, s-au deplasat la casa bătrânei aflate în suferință și i-au oferit un scaun cu rotile și produse de igienă atât de necesare persoanelor imobilizate.

Din păcate, astfel de cazuri nu sunt singulare. Și nimic nu e mai crunt decât să fii bolnav și să nu ai niciun fel de ajutor. Dacă aveți posibilitatea, nu ezitați să faceți o faptă bună și să oferiți un sprijin, cât de mic, unei ființe care se află în nevoie.

Ne bucurăm că la apelul nostru au răspuns foarte multe persoane bine intenționate care au vrut să sprijine acest caz. Le mulțumim pe această cale lor și voluntarilor de la Asociația Umanitară „Codrin – Ocrotiți copiii ce vor rămâne doar copii”, fără de care această faptă bună nu ar fi fost posibilă.

Încheiem cu un mic discurs plin de inspirație spre fapte bune care aparține președintelui ONG-ului, Monica Sofron:

„De-a lungul timpului mi-am găsit un motto pentru Asociația mea de suflet: „Sensul vieții e să-ți găsești darul, dar scopul vieții e să-l dăruiești”… Toate acestea nu ar prinde viață dacă nu aș avea și șansa să întâlnesc în calea mea oameni pe aceeași lungime de unda cu mine, care să sară instant să facă un bine, fără să gândească prea mult… Căci se întâmplă deseori să fii și judecat și criticat când faci bine.”

În speranța că v-am făcut ziua mai bună cu această veste, dorim ca aceste fapte să devină molipsitoare pentru că avem nevoie cu toții să credem în bine și în oameni buni. Ei încă mai există, chiar dacă îi considerăm, pe nedrept, pe cale de dispariție.

_____

Cei care doresc, pot oferi donații către Asociatia Umanitara Codrin, CUI: 15314206, CONT IBAN: RO70BTRL02801205U02233XX (Banca Transilvania).

(M.I.)

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
 1. Monica spune

  „Eu singura nu pot schimba lumea, dar pot arunca o piatra in apa pentru a creea mai multe valuri.” – Maica Tereza
  Multumim Mihaelei Iosub ca „a aruncat piatra” caci datorita articolului dumneaei am aflat de acest caz si am putut aduce si noi un mic ajutor.
  Oamenii buni exista, se aduna si pot multiplica cu usurinta gesturile de suflet: „Tu poti face lucruri pe care eu nu le pot face, Eu pot face lucrurri pe care tu nu le poti face, IMPREUNA PUTEM FACE LUCRURI MINUTATE”.
  Generozitatea atrage generozitate – ce dai, aceea primeşti; ce semeni, aia culegi, de aceea ne bucuram ca am reusit in ultimii ani sa atragem mereu in jurul Asociatiei Umanitare Codrin – oameni cu ajutorul carora am adus ajutor si mangaiere la sute de persoane.
  Multumesc din nou tuturor celor care raspund cu daruire apelurilor noastre si care ne fac astfel mesagerii dorintei lor de a face bine, dar carora timpul nu le permite sau nu stiu cum si pe cine sa ajute!

 2. Dorin spune

  Felicitări !
  Bravo Monica

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate