Asociatia „Sens Civic” sustine vacanta activa

0

Vacanta activa

Asociaţia Sens Civic din Piatra Neamţ desfăşoară, cu sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ, in perioada 1 iulie – 30 august 2013 proiectul intitulat VACANŢĂ ACTIVĂ. In cadrul acestui proiect peste 150 de copii şi tineri din centrele de plasament din Piatra Neamţ, Roman şi Târgu Neamţ vor participa la activităţi recreativ-educative şi vor descoperi frumuseţile judeţului Neamţ. Primele acţiuni au avut loc la finele săptămânii trecute la centrele “Elena Doamna” şi “Ion Creanga “ din Piatra Neamţ şi au continuat in zilele de 16 şi 17 iulie la centrele din Târgu Neamţ şi Roman unde timp de cateva ore, voluntarii Asociaţiei Sens Civic au oferit copiilor posibilitatea de a se bucura şi a petrece împreună timp preţios in aer liber redescoperind frumuseţea jocurilor copilăriei.


Toti cei 150 de copii beneficiari ai proiectului vor avea parte şi de excursii gratuite în judeţ, ocazie cu care vor descoperi atât frumuseţile naturale din ţinutul Neamţului cât şi o parte din obiectivele cultural-istorice ale zonei.
“ Ne dorim ca prin acest proiect să oferim posibilitatea unui numar cât mai mare de copii şi tineri ce provin din familii cu nevoi speciale şi resurse modeste să se simtă parte a unei mari familii, a comunităţii din care aparţin, să se dezvolte cu ajutorul metodelor educative non-formale, să se simtă apreciaţi şi iubiţi pentru ceea ce sunt. Ca obiective ce vor fi atinse in cadrul excursiilor enumerăm: ştrandul si baza hipică din Piatra Neamţ, Curtea Domnească, gradina zoologică, Izvorul Muntelui, Lacul Bicaz, Cetatea Neamţului, Casa Memorială Ion Creangă si rezervaţia de zimbri. De asemenea vom încerca să ecologizăm zonele pe care le vizităm şi astfel să derulăm o etapă in pregatirea acţiunii de curăţenie naţională Let’s do it România din data de 28 septembrie 2013“, a declarat Gabriel Cojocariu, unul din membrii ASC implicaţi in proiect.
Din programul activităţilor zilnice nu au lipsit filmele de desene animate, desenele pe asfalt, jocurile de autocunoaştere, sporturi de echipă şi jocuri de grup. La activitaţi au participat copii şi tineri cu vârste cuprinse intre 4 şi 18 ani. Apreciate au fost atât competiţiile sportive (badminton, volei, fotbal) cât şi cele de indemanare sau întreceri in sportul mintii-şahul.
“ Sperăm ca experienţele pe care le vom oferi şi imaginile pe care le vor descoperi pe parcursul drumeţiilor in judeţ să-i bucure şi să-i ajute in procesul de invăţare. Acest proiect vine in continuarea celui desfăşurat in vara anului 2012, cand am oferit plimbări gratuite cu bicicleta, către aceeaşi tineri din centrele de plasament din judeţul Neamţ. Ne propunem să desfăşurăm acţiuni similare, sperăm cu sprijinul autorităţilor şi a unor eventuali sponsori, pentru că generaţiile viitoare au nevoie de grija, atenţia şi iubirea noastră astfel incât să-şi descopere sensul şi să se implice civic, la rândul lor, in viaţa comunităţii”, a declarat Andrei Carabelea, preşeditele ASC Neamţ .

Asociaţia Sens Civic

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate