Asistența socială nemțeană, în topul național

0

Asistenții sociali și instituțiile din Neamț ce activează în domeniu au reușit performanța de a se situa pe podiumul excelenței la nivel național, după finalizarea primei etape de jurizare în vederea premierii celor mai buni specialiști. Astfel, la Gala Excelenței în Asistență Socială 2020 profesioniștii nemțeni se află pe primele poziții la 10 din cele 18 categorii existente, la 3 dintre categorii nemțenii ocupând după numărul de voturi locul I.

Camelia Canache, de la DGASPC Neamț este pe prima poziție la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul prevenirii/reducerii riscurilor infecției cu HIV, consumului de droguri și exploatării”, la fel și Elisa Nicoleta Barbu de la Centrele pentru persoane vârstnice „Sf. Pantelimon”, „Sf. Ștefan” și „Ștefan” Piatra Neamț, nominalizată la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul persoanelor vârstnice și îngrijirii la domiciliu”. Pe primul loc se află și Direcția de Asistență Socială Piatra Neamț, nominalizată la categoria ”premiul pentru instituția anului”.

Pe locul doi se află Alexandru Robaniuc de la DGASPC Neamț nominalizat la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul persoanelor cu dizabilități” și Vlad Mehedincu de la DAS Piatra-Neamț, nominalizat la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul incluziunii persoanelor fără adăpost”.

Pe locul 3 pe țară s-au poziționat Diana Lungu – DGASPC Neamț, nominalizată la categoria ”premiul pentru asistentul social al anului 2019”, Ovidiu Țarnă – DGASPC Neamț, nominalizat la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul incluziunii sociale-economie socială” și Lavinia Pașparugă, de la Spitalul Județean Neamț nominalizată la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul sănătate-servicii medicale”. În topul național au mai intrat și Liliana Costin, de la DGASPC Neamț nominalizată la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul protecției drepturilor copilului” dar și Marieana Apintei de la DAS Piatra-Neamț nominalizată la categoria ”premiul pentru asistentul social în domeniul asistenței comunitare”. Poziții onorante au ocupat și Mihaela Ignatovici Lazăr, nominalizată la premiul pentru întreaga carieră dar și jurnalista Cristina Mircea de la publicația Mesagerul de Neamț.

Anul acesta am asistat la o mobilizare fără precedent și la o implicare impresionantă a nemțenilor. Colegii noștri nominalizați au fost votați în număr foarte mare ceea ce denotă că societatea devine tot mai atentă la profesioniști arătând totodată și solidaritatea comunității pentru membrii ei. Îi felicităm și suntem mândri de toți cei nominalizați. Le dorim succes celor aflați în cursă pentru premii și ne înclinăm cu respect și recunoștință în fața tuturor celor care au votat. Vă mulțumim!” a spus Mirela Negruș, președintele Colegiului Asistenților Sociali  Neamț și director adjunct al DGASPC.

Anual, Colegiul Național al Asistenților Sociali organizează o gală a excelenței în cadrul căreia premiază performerii profesiei. Pentru a stabili câștigătorii, toate județele nominalizează la fiecare categorie oameni sau instituții cu rezultate notabile în anul anterior. Ulterior, nominalizații sunt votați public și, în funcție de numărul de voturi, se clasează într-un top național format din 3 sau mai multe persoane (în funcție de numărul nominalizărilor și importanța categoriei). Apoi, un juriu format din profesioniști din domeniul asistenței sociale atât din mediul public cât și privat vor stabili câștigătorii în funcție de portofoliul profesional al fiecărui candidat (diplome, activități, campanii, rezultate, performanțe recunoscute, etc.).

Premiile celor 18 secțiuni ale Galei Excelenței în Asistență Socială vor fi înmânate de Andreea Marin în cadrul Galei care va avea loc pe data de 17 martie 2020 la Ateneul Român.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate