Așa arată activitățile de ”conservare” în zona Parcului Național Ceahlau

6

”Din păcate nimic nu s-a schimbat în zona neumblată a Parcului Național Ceahlău unde Romsilva conserva frumoasele păduri.” ne spune un localnic din comuna Ceahlău furnizându-ne mai multe informații și poze.

Am cercetat pe surse informațiile primite și în acte, toate aceste tăieri din zona Parcului Național Ceahlău sunt aprobate cu acte și teoretic chiar benefice pentru pădure fiind încadrate la lucrări de conservare.

Totuși din pozele primite, neavând pregătire în domeniu, noi vedem o exploatare forestieră serioasă prin care se extrage lemn valoros, copaci sănătoși și mari. De asemenea vedem niște poze cu albia pârâurilor Tiflic și Pârâul Mare, cursuri de apă ce par a fi transformate în drumuri de exploatare.

Dacă așa arată activitățile de ”conservare” în zona Parcului Național Ceahlău înseamnă că noțiunea lor despre conservare nu are un corespondent cu ce ar însemna pentru noi conservarea pădurii.

sondaj ziar piatra neamt

whatsapp ziar piatra neamt

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
6 Comentarii
 1. Bogdan spune

  Este o nenorocire ce sa intampla in Ceahlau. Exploatarile din Parcul National au consecinte dezastruase asupra vreti comunitatilor. Drumuri distruse , efecte ale calamitatilor datorate torentilor , frica de viiturile care o sa vina, paraie transformate in torenti fara viata. Oameni cu frica lui Dumnezeu au construit legal o pasravarie unde s-au investiture enorm de multi bani si care trebuia sa asigure pastrav pentru toata zona de la Neamt la Iasi. Dupa Mai putin de un an de la finalizare bazunele sunt pline de mal si paraiele aduc sediment din exploatari . Este inacceptabil ce se intampla . Ce zone de protectie., ce conservare. Este jaful organization de Romsilva. Oameni buni faceti fotografii si patitii pentru ca lumea sa stie adevarul.

 2. Mihai spune

  Asta este rezultatul faptului ca drumul blestemat care leaga Paraul Mare de Comuna Ceahlau sta sa se prabuseasca . Trosneau osiile camioanelor Pif Forest, Expo Dan etc cand coborau din munte . Trosnea si asfaltul si podurile si temeliile caselor. Acum edilul a balizat zona drumului cu banda rosie si ne intrebam din ce bani o sa se repare drumul ? Din profitul firmelor care distrug padurile?

 3. Onelian6 spune

  Nu avem justitie,politie,ei fiind mana in mana cu acesti balauri devoratori(castori) ai padurilor.Opriti jaful…. nu va mai ajunge!?

 4. Tei spune

  Min, te bucuri degeaba! Cei care mor prin păduri sunt bieti palmasi care lucrează pentru a.si plăti facturile și q.si întreține familiile! Beneficiarii sunt bine mersi în vile luxoase!

  1. Min spune

   Nu fi asa sigur. Am avut contacte cu “bietii necajiti care muncesc pentru o paine” si-s la fel de nemernici.

 5. Min spune

  De asta chiar ma bucur cand mor lemnarii prin padure pe sub TAF-uri sau zdrobiti de copaci. Nu va mai saturati de bani,nemernicilor!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate