Artefacte egiptene vechi de 3.400 ani descoperite într-o peșteră din Israel

0

Arheologii de la Autoritatea de Antichități Israel (IAA) au găsit un număr mare de artefacte egiptene și vase de ceramică datând din epoca târzie a bronzului (1500 î.Hr.) și epoca fierului (1000 î.Hr.), într-o peșteră în apropiere de Kibbutz Lahav, sudul Israelului.

„Copiii lui Israel au părăsit Egiptul; cu toate acestea, se pare că, la mulți ani după întoarcerea lor, Egiptul nu i-a părăsit pe israeliți și urmașii lor „, a explicat dr Amir Ganor de la IAA.

Arheologii sugerează existența unui centru administrativ egiptean în regiune în urmă cu 3400 ani.

„Mai mult de 300 de vase de ceramică de diferite tipuri au fost găsite în peșteră, dintre care unele au fost descoperite intacte”, au spus ei.

image_2697_2-Egyptian-Artifacts

Cercetătorii au descoperit, de asemenea, zeci de piese de bijuterii din bronz, scoici și faianță, vase unicat din alabastru gălbui, sigilii și vase cosmetice.

„Printre multe artefacte care au fost descoperite, dintre care cele mai multe sunt caracteristice culturii Judahite din partea de sud a țării, am găsit zeci de sigilii de piatră, dintre care unele sunt modelate sub forma unui gândac cu aripi (scarabei) și poartă sculptate simboluri și imagini tipice ale culturii egiptene, care a prevalat în țară în epoca târzie a bronzului. Unele dintre sigilii erau modelate pe pietre semi-prețioase care provin din Egipt și Peninsula Sinai „, a declarat Dr. Ganor.

Dr. Daphna Ben-Tor de la Muzeul din Israel a adăugat: „cele mai multe dintre sigiliile tip scarabei găsite la data excavării datează din secolul XV – XIV î.Hr.. În această perioadă Canaan a fost condus de Egipt. „

„Numele unor regi apar pe unele dintre sigilii. Printre altele, se poate identifica un sfinx culcat vizavi de numele faraonului Thutmose III, care a domnit în perioada 1504-1450 î.Hr..”

image_2697_3-Egyptian-Artifacts

„Un alt sigiliu scarabeu poartă numele lui Amenhotep III care a domnit în perioada 1386-1349 î.Hr.. Un alt scarabeu descrie Ptah, zeul principal al orașului Memphis.”

Alte artefacte descoperite includ inele de sigiliu din faianță și o multitudine de figurine și amulete cu imaginea unor zei sacri pentru Cultura Egiptului.

„O examinare a descoperirilor arată că unele dintre obiecte au fost produse în Egipt și au fost aduse la Canaan de israeliți sau negustori. Cu toate acestea, unele din artefacte au fost făcute în țară, folosind metode care imită tehnici de producție egiptene și copie motive culturale egiptene, în timp ce au fost utilizate materii prime autohtone „, au declarat oamenii de știință.

Sursa: www.sci-news.com

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate