Arta şi ştiinţa lecturii, cu Nicolae Busuioc şi Valeriu Stancu

0

Miercuri, 30 noiembrie 2011, în Sala „Teatrul de Joacă” a Bibliotecii Judeţene a avut loc lansarea volumului „Între sensibilitate şi rigoare. Introducere în arta şi ştiinţa lecturii” semnat de Nicolae Busuioc, scriitor şi publicist care a condus între 1990 – 2001, şi destinelr Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” din Iaşi. Evenimentul a avut loc în prezenţa bibliotecarilor din bibliotecile publice ale judeţului Neamţ şi va constitui, cu siguranţă, un instrument important în pledoaria pe care aceştia o vor face pentru carte, lectură şi cunoaştere, ca atribute fundamentale ale profesiei lor.

Întâlnirea l-a avut ca şi pe scriitorul Valeriu Stancu, actualul director adjunct al Bibliotecii Judeţene „Gh. Asachi” din Iaşi, dar binecunoscut publicului mai ales în calitate de redactor şef al revistei „Cronica”. Pentru domnia sa, fascinaţia lecturii a găsit în cartea lansată miercuri noi orizonturi de rememorări literare, între care şi cele prilejuite de întâlnirile sale cu doi iluştri confraţi în ale scrisului: Gabriel García Márquez şi Mario Vargas Llosa.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate