Art. 16 alin. (3) – Declarat Neconstitutional – „Dobândirea sau pierderea calităţii de membru al unui partid politic este supusă numai jurisdicţiei interne a partidului respectiv, potrivit statutului partidului.”

2

CCR a declarat Neconstitutional – Art. 16 alin. (3) – „Dobândirea sau pierderea calităţii de membru al unui partid politic este supusă numai jurisdicţiei interne a partidului respectiv, potrivit statutului partidului.” asa ca, din ce intelegem noi, de acum incolo alesii locali care sunt dati afara din partid nu isi vor pierde si functiile de consilieri locali / judeteni doar prin decizia partidului, ci vor putea sa se judece cu acesta pana ce instanta va decide. Dupa cum stim, in Romania, un astfel de proces poate dura ani de zile.

CURTEA CONSTITUȚIONALĂ În numele legii : DECIDE:
Admite excepția de neconstituționalitate ridicată de Dumitru Voicu în Dosarul nr. 359/116/2013 al Tribunalului Călărași—Secția civilă și constată că prevederile art. 16 alin. (3) din Legea partidelor politice nr. 14/2003 sunt neconstituționale.
Definitivă și general obligatorie.
Decizia se comunică celor două Camere ale Parlamentului, Guvernului și Tribunalului Călărași — Secția civilă și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I. Pronunțată în ședința din data de 12 decembrie 2013.

Link – Decizie CCR

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. ticu spune

    Trebuie vazut cum i-si aleg partidele oamenii, si cum voteaza oamenii partidele.

  2. Radu Nastasă spune

    Eu consider asta o prostie! Cât timp nu au candidat nominal ci pe liste de partid, alegătorii au ales partidul și nu personajele. Dacă alesul nu mai reprezintă partidul care l-a pus pe listă și care i-a adus funcția, atunci nu mai are ce căuta acolo. Da, e un sistem găunos, dar așa ar fi drept. Eu personal susțin alegerile uninominale reale, nu mascarada făcută de politicieni în România cu cretini care ajung în Parlament de pe locul doi, trei, etc. Și dacă alegerile ar fi uninominale, atunci votul ar fi al persoanei, nu al partidului și abia atunci decizia ar fi justă.
    My 5 cents…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate