Arsene acuză: Guvernul nu dă banii cuveniți salariaților și beneficiarilor DGASPC Neamț

0

„Copiii și adulții din centre, lăsați flămânzi de Guvernul PNL! A trecut o săptămână de când salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț nu și-au primit salariile și nu au ce sa pună pe masa familiilor, din cauza Guvernului PNL.”, declară președintele CJ Neamț, Ionel Arsene.

Declarația vine ca urmare a faptului că salariații din cadrul DGASPC Neamț, inclusiv cei din centrele pentru adulți și copii, membri ai organizațiilor sindicale, intenționează să demareze săptămâna viitoare mișcări de protest.

Nemulțumirile sunt declanșate de faptul că sute de copii și adulți cu dizabilități vor rămâne de luna viitoare fără hrană și căldură. Totodată, angajații sunt revoltați din cauză că nu au fost achitate salariile aferente lunii septembrie și, din păcate, nici nu există perspective de acordare a drepturilor bănești cuvenite în viitorul apropiat. (mai multe detalii aici)

„Anual, conform legislației în vigoare, de la bugetul de stat se asigură fonduri copiilor și adulților instituționalizați, acoperindu-se o parte dintre cheltuielile necesare.

De fiecare dată, Consiliul Județean a suportat diferența necesară, ceea ce s-a întâmplat și în 2020. Astfel, dintr-un necesar pe anul curent de la bugetul de stat de 85,7 milioane de lei, Guvernul PNL a alocat doar 53,9 milioane de lei. De la bugetul județului am contribuit cu 54,64 milioane de lei.

Din păcate, atât primul ministru Ludovic Orban, cât și ministrul de finanțe Florin Câțu au rămas impasibili și la nevoile oamenilor și la cele 4 adrese pe care le-am trimis instituțiilor pe care le conduc – 2 în luna august și 2 în octombrie.

Doar că anul acesta, când liberalii s-au aflat la guvernare, au ignorat aceste nevoi stringente, lăsând în județul Neamț mii de oameni nevinovați fără banii necesari traiului. Mai mult, ignorați de peneliști sunt și sute de angajați care au grijă de asistații din centre, asistenții personali și salariații Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț.

Cer public primului ministru și ministrului de finanțe să lase campania electorală și să se ocupe de problemele reale ale țării! Alocați de urgență diferența de 31,7 milioane de lei necesară celor vitregiți de soartă, care nu au norocul vostru de a trăi în lux, luându-și salariile la timp!

Dacă acești oameni nu votează, nu contează? Acești copiii nu au nicio vină că sunt vitregiți ai sorții! Nu vă mai bateți joc de ei! RUȘINE SĂ VĂ FIE!!!”, a mai precizat președintele de Consiliu Județean.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate