Arhitectul Nicolae Munteanu expune la Piatra Neamt

1

Cu prilejul împlinirii vârstei de 70 de ani, arhitectul Nicolae Munteanu, din municipiul Iaşi, va fi prezent în oraşul Piatra Neamţ cu o expoziţie retrospectivă ilustrând 45 de ani de activitate în domeniul proiectării de arhitectură.
Expoziţia, realizată sub tutela Uniunii Arhitecţilor din România, a fost vernisată în octombrie 2011, cu prilejul inaugurării Centrului de Cultură Arhitecturală din Bucureşti, şi itinerată în oraşele Cluj, Braşov, Iaşi, Suceava, Sibiu.
Expoziţia cuprinde 58 de panouri, structurate pe şapte teme: locuinţe, social culturale, arhitectură sacră, restaurări, lucrări în domeniul feroviar, loisir şi sistematizare.
Este demn de menţionat faptul că arhitectul Nicolae Munteanu este absolvent al Liceului Petru Rareş din Piatra Neamţ, promoţia 1959. În oraşul Piatra Neamţ s-au realizat, după proiectele sale, două importante lucrări: biserica ”Sf.Cuvioasa Parascheva”, din cartierul Dărmăneşti, şi vila “Matache”, din vecinătatea Liceului Petru Rareş.
Expoziţia va fi deschisă în perioada 13-15 decembrie 2012, în sala de expoziţii din b-dul Republicii nr.17, Bloc A1, parter. Vernisajul va avea loc joi, 13 decembrie, 2012, la ora 17 30.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Loco spune

    la multi ani, nicu

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate