Arhitectii de la NEXT se pregatesc pentru o constructie inedita

0

podulsasChina construiește cladiri și orașe noi atat de repede, incat oamenii nici n-au timp sa se mute in ele. Și nu e chiar o gluma. De la sfarșitul anilor `70, statisticile arata ca s-au construit in jur de 500 de orașe, dar care sunt mai mult goale. Exista și o teorie care arata ca pana in 2020, din cauza evoluția industriale din aceasta țara, unul din opt oameni ai planetei va trai intr-un oraș din China.

Zilele acestea, chinezii impresioneaza cu un nou proiect arhitectural pe care urmeaza sa-l inceapa in urmatoarea perioada. Arhitecții de la compania NEXT au prezentat și au caștigat un premiu la un concurs cu proiectul unui pod care va face legatura peste un rau din orașul Changsha, capitala provinciei Hunan.

Podul lung de 150 de metri și inalt de 24 de metri, destinat traficului pietonal, impresioneaza prin faptul ca este inspirat de Banda lui Möbius  și de nodul chinezesc, foarte prezent in tradiția culturala a acestei țari, folosit mai ales in arta decorativa.

Podul are treceri pe mai multe niveluri și va oferi o priveliște impresionanta. De asemenea, arhitecții au gandit inclusiv modul de iluminare pe timp de noapte.

Hotel cu 16 niveluri in pamant 

Tot in China urmeaza sa se contruiasca un resort hotelier de lux intr-o fosta cariera miniera. Hotelul va fi la 100 de metri in pamant, la baza munților Tianmashan. Cladirea va avea doar trei etaje la suprafața și 16 sub pamant, potrivit CNN.

Cei care se vor caza in una din cele 380 de camere vor beneficia de toate serviciile unui spa, precum și de un restaurant subacvatic. Estimativ, o camera ar putea costa pe noapte aproximativ 320 de dolari, iar hotelul ar putea fi deschis spre sfarșitul anului viitor.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate