Arc peste timp: Un polițist, nepotul unei refugiate de război, a venit în sprijinul unei mame din Ucraina cu doi copii

0

Purtătorul de cuvânt al IPJ Neamț, sinsp. Ciofu Ramona, a transmis astăzi povestea emoționantă care leagă un polițist de drama prin care trec în această perioadă refugiații ucraineni.

El însuși este nepotul unei refugiate care în urmă cu 78 de ani a fugit din calea războiului din Chișinău în România. Și din acest motiv nu a putut rămâne indiferent în fața durerii unei mame cu doi copii care în aceste zile, la fel ca bunica sa, și-au lăsat casa, soțul, tatăl și amintirile în Ucraina, căutând adăpost la noi, în România.

Mai jos puteți citi relatarea Ramonei Ciofu despre această experiență la care au fost părtași polițiștii nemțeni:

M-am gândit mult cum să vă aștern această poveste. Cum să surprind în vorbe emoțiile, lacrimile, durerea și bucuria, toate trăirile la care cu atât de multă generozitate, am fost făcuți părtași.

Povestea începe în urmă cu 78 de ani, atunci când o fetișcană de 12 ani fugea de mână cu surioara ei din calea războiului, din Chișinău în România.

Această fetișcană a lăsat în urmă tot, a pornit de la zero spre o lume complet nouă, în Buhuși și a încercat, zi de zi, să își transforme durerile în bucurii.

Au trecut anii iar fetișcana a devenit femeie…mamă…bunică…amintire.

Nepoții au fost cei cărora le-a povestit mereu, cu lacrimile ascunse de broboadă, cum a redescoperit bucuria și frânturi din durerea mută pe care a purtat-o mereu în suflet, de la 12 ani.

Unul dintre nepoții acestei fetișcane este colegul nostru. Comisarul de poliție Șiclovan Radu Marian este polițist și om bun, ambele împletite în șiraguri de povești, de povețe și de trăiri.

Acum aproape două săptămâni, a auzit despre durerea unei mame care a lăsat în urmă tot, care și-a îmbrățișat pe suflet soțul, și-a luat copiii de mână și a fugit, pas cu pas, spre o lume complet nouă, din Ucraina în România.

Nimic nu e întâmplător, poveștile bunicii au răsunat, ca un clinchet de clopoțel, căpătând un nou sens pentru Radu.

De două săptămâni o mamă, o fetișcană de 12 ani și un băiețandru de 15 ani își împletesc povestea cu cea a lui Radu… și bunica dincolo de albastrul cerului zâmbește.

Și noi am zâmbit și ne-am bucurat că am împărtășit împreună un moment important, ziua mămicii… dar mai ales momente de speranță și de umanitate.

Dacă am pierdut tot, dar ne avem unii pe alții, suntem bogați… cei mai bogați.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate