Arbori căzuți în albie, în zona Parcului Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş

0
Ilustrație

În ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, din data de 9 martie 2023, au fost aprobate mai multe hotărâri care urmează a fi puse în practică în perioada imediat următoare, pentru remedierea unor situații care necesită intervenții de urgență sau pentru executarea pregătirilor specifice încălzirii vremii.

Una dintre hotărâri vizează măsurile pentru înlăturarea cu celeritate din albia minoră a râului Bicaz, a arborilor căzuţi, în zona Parcului Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş.

Începând cu 10 martie, Direcţia Silvică Neamţ a început degajarea arborilor căzuţi cu utilaje, mijloace, materiale şi personal propriu, conform registrului de capabilităţi. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Petrodava“ al judeţului Neamţ are sarcina de a sprijini activitatea DS cu un echipaj.

La fel procedează Primăria comunei Bicaz Chei, prin Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă, iar SGA, Garda Forestieră Judeţeană Neamţ, Serviciul Comisariatul Judeţean Neamţ al Gărzii Naţionale de Mediu şi Parcul Naţional Cheile Bicazului – Hăşmaş asigură câte un reprezentant în locaţiile de degajare a arborilor. Inspectoratul de Poliţie Judeţean Neamţ asigură prezenţa unui echipaj de poliţie rutieră în vederea fluidizării traficului pe DN 12C, în proximitatea locului de desfăşurare a acţiunilor de degajare.

Instituţia Prefectului judeţul Neamţ va iniţia pe lângă Ministerul Mediului Apelor şi Pădurilor, un proiect de modificare a legislaţiei privind intervenţia în situaţii de urgenţă, în zone protejate, în sensul urgentării intervenţiei în astfel de cazuri.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate