Aranjări ratate pentru posturile de directori la școli

5

Unii liberali și prieteni ai acestora sunt supărați pentru că ei sau apropiații lor au avut așteptări de la inspectorul general PNL să li se ofere pe linie politică anumite posturi de directori în unitățile de învățământ din Neamț.

Pe cealaltă parte, surse din inspectoratul școlar spun că posturile aranjate de directori nu au putut fi ocupate de cei ce urmau să fie plantați politic deoarece aceștia nu au fost capabili să promoveze un examen extrem de ușor.

Dacă e să dăm crezare suspiciunilor de angajări politice ratate, ar fi pentru prima oară când se întâmplă așa ceva la Neamț. Până acum, toți șefii Inspectoratului Școlar Neamț, de la diverse partide, care aveau de pus directori de școli pe criterii politice nu prea au ratat această misiune. Nu ne amintim să fi făcut vreun șef de inspectorat din Neamț mari performanțe în sistemul de învățământ dar la plantări de directori pe criterii politice se descurcau mai toți.

Dacă e să nu dăm crezare suspiciunilor de incompetență pe linie de corupție în numirea directorilor de școli din Neamț e posibil ca actualul inspector general, Mihai Obreja, să fie un punct de referință într-o nouă abordare a modului în care se face învățământ în Neamț.

Dacă Mihai Obreja nu a dus la îndeplinire sarcinile politice de numire a unor directori de școli pe funcții și nu repară cumva ”greșeala” vom vedea în curând un nou inspector școlar. Dacă e vorba de o nouă abordare corectă a numirilor de directori de școli vom vedea și alte reforme în sistemul de educație din Neamț. Timpul ne va lămuri ce s-a întâmplat de fapt la acest concurs de ocupare a posturilor de directori din școlile din Neamț.

Noi sperăm ca în realitate Obreja să fi avut un plan de a nu interveni în procesul de ocupare a funcțiilor de directori de școli și să fi lăsat pe cei interesați să creadă că vor fi sprijiniți ca să poată să își ducă planul la final fără presiuni politice prea mari. Dacă e așa, Obreja ar fi primul șef politic de inspectorat școlar care pune interesul învățământului înaintea intereselor de partid.

Iosub Robert

5 Comentarii
 1. Marina spune

  Vreau să cred, că proba scrisă a fost pe bune, că membrii PNL din organizare n-au făcut decât să-i ajute pe candidații doriti cu bibliografia, ceva teste model și încurajări din tribune. Ce știu, este că directori doriti de PNL, au fost instalati de la 1.09.2021 cu delegație, pe posturi pe care puteau continua tot cu delegatie, până la concurs, directorii cu contract până la 31 august 2021. Din ianuarie 2022, un nou început? Are de suferit școala, cu toti beneficiarii directi și indirecți.

 2. Dobrica spune

  Bine punctat domnule Iosub. Dar trebuie sa ținem cont ca „vin ai noștri pleacă ai nostri”. Toți sunt o apa și un pământ sunt de ceva vreme în sistemul național de învățământ și știu cum se aranjează posturile. Probabil articolul dumneavoastră a fost realizat de fațada ca să fie și monsiur Obreja cu laudatio prin presa ca e mare boss la isj neamt, ca nu e corupt, ca nu aia ca nu cealaltă. Directorii de scoli sunt deja aranjați pe posturi dinainte de concurs. Care e membru de partid acolo rămâne. Sa fie clar. El și alți isj-isti fac jocurile acolo inclusiv avizul juridic se da bine de tot, pentru a pune pe funcție un director chiar dacă acesta nu a promovat examenul. Pe sub masa circula și teancurile de bani, ca cel ce vrea funcția trebuie sa dea „cash”caval gros șefului, iar șeful la rândul sau ca să își tina funcția da și el la șefii lui de partid ca să îl acopere. Cercetați mai bine și mai amănunțit acest subiect și o sa aflați multe lucruri, chiar și de la șefii cei mari de partid ce îl coordonează și susțin pe domnul Obreja. Trebuie sa se afle adevărul.

 3. Eva spune

  Chiar a fost un concurs corect! Printre perdanți sunt de la toate partidele și fiecare vine cu varianta lui care sa justifice faptul că nu i-a dus capul să ia nota 7: cei de la psd- că nu au fost doriți, cei de la pnl- că nu au fost ajutați. Nu prea știe romanu sa piardă cu demnitate.
  Nu mi-e simpatic Obreja, dar e corect și echilibrat.

 4. Maria spune

  Si asa și este. Pana acum șefii ISJ , PSDISTI . și.au plantat directorii cum au vrut , unde au vrut. Cred ca e singura data când I G nu a intervenit în tr.un concurs. E un concurs corect.

  1. sfetcu robert spune

   cred ca nu stiti despre ce vorbiti …

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate