Apel lansat de Asociația „Născută Înger” Piatra-Neamț

0

Asociația reprezentata de doamna Carmen Suciu, a cărei implicare în cazurile sociale a schimbat multe destine, își propune ca în acest an să demareze proiecte multiple și de o complexitate amplă, proiecte care au ca scop reintegrarea copiilor proveniți din medii familiale defavorizate, susținerea financiară a mamelor cu mulți copii, fără posibilități materiale, cazarea și asigararea unei mese pe zi persoanelor fără adăpost și nu în ultimul rând susținerea cazurilor sociale sau medicale dificile, preluate din anii trecuți.

O parte dintre voluntarii Asociației Născută Înger Piatra-Neamț

Parteneriatele solide cu asociații precum „ Asociația umanitară Codrin” (Monica Sofron), „MagiCAMP”( Florența Ilie), „Asociația Culița Tărîță”( Rusu Anca) sau Colaborarea cu Roman TV s-au dovedit a fi de un real ajutor în realizarea proiectelor mai-sus menționate, însă e nevoie de mai mult.

În aces sens Asociația „Născută înger” lansează un apel către autorități. Toate aceste proiecte ample necesită spații, spații care pot fi chiar și sub forma unor clădiri dezafectate ce pot fi ulterior renovate și adaptate acestor nevoi. Se dorește crearea a trei centre în județele Vaslui, Iași și Neamț,  centre care să găzduiască minorii în vederea integrării sociale și a pregătirii pentru a avea un loc de muncă, sau persoane fără adăpost care să beneficieze de găzduire temporară.

Pe lângă toate aceste lucruri, Asociația are mereu nevoie de sprijinul voluntarilor, implicați trup și suflet în aceste proiecte, dar și de donații pentru sprijinirea familiior defavorizate, care trăiesc la limita subzistenței sau care și-au pierdut locuințele din varii motive ( mobilă, obiecte de uz casnic, alimente, produse de igienă).

Transparența de care doamna Carmen Suciu dă dovadă in gestionarea donațiilor în bani nu a lăsat niciodată loc de suspiciuni sau interpretare așa încât toți cei care apreciază efortul aproape inuman depus în soluționarea cazurilor cu adevărat dificile, pot susține financiar asociatia în conturile listate mai jos.

Încheiem prin a vă reda un fragment din ceea ce stă la baza acțiunilor, și anume voluntariatul , fragment din însăși declarația doamnei Carmen Suciu : „Ce este voluntariatul?
Prin voluntariat te asiguri personal că lumea se așază pe un făgaș mai bun dar investești și în tine, deoarece atunci când ești voluntar acumulezi o serie de competențe care te ajută atât pe tine,cat si în relația cu cei din jurul tău[…]

Cine poate fi voluntar?
Oricine. Atât timp cât există voinţă şi entuziasm, orice persoană poate să aducă în acest mod o contribuţie lumii.
Sunt zeci de motive pentru care ar trebui să faci voluntariat, dar ne-am concentrat pe şase ca să petreci mai puţin timp citind şi mai mult timp făcând voluntariat.
1. Îţi faci noi prieteni
Unul dintre cele mai bune moduri de a cunoaşte noi persoane şi de a crea o relaţie de prietenie durabilă este prin voluntariat. În funcţie de organizaţia în care alegi să faci voluntariat, vei cunoaşte persoane care au aceleaşi interese, care luptă alături de tine pentru o cauză comună. De asemenea, voluntariatul te poate ajuta să-ţi depăşeşti timiditatea şi să îţi dezvolţi abilităţile de socializare.
2. Voluntariatul te ajută în carieră
Fie că ai sau nu deja un loc de muncă, voluntariatul te responsabilizează, te învaţă cum să îţi gestionezi timpul, îţi dă anumite competenţe care te vor ajuta la un moment dat în carieră[…]

3. Voluntariatul te face să te simţi împlinit
Nimic nu se compară cu sentimentul că ai contribuit la comunitatea din care faci parte sau că ai ajutat nişte persoane mai puţin norocoase.
Mai mult, oamenii de ştiinţă au demonstrat că voluntariatul te face mai fericit pentru că reduce stresul şi te face mai sănătos. Atunci când îţi canalizezi energia pentru a ajuta pe altcineva eşti mai puţin tensionat, îţi dă un sentiment al apartenenţei şi te face mai încrezător în forţele proprii[…].

4. Descoperi realitatea din jurul tău
[…] Atunci când eşti voluntar descoperi punctele vulnerabile ale lumii în care trăim şi putem ajuta să le fortificăm. De asemenea, voluntariatul te ajută să înţelegi de ce deşi o problemă nu te afectează pe tine personal, afectează  societatea ca întreg şi este nevoie de toate eforturile noastre să o găsim soluţie. 
5. Ajuţi la corectarea nedreptăţilor
De câte ori ai fost ajutat de cineva atunci când îţi era greu? Poate că a fost vorba de cineva cunoscut, dar simplu fapt că a fost cineva alături de tine, într-un moment în care aveai probleme, a fost suficient  să te ajute să te pui din nou pe picioare. Atunci când eşti voluntar oferi înapoi o parte din bunătatea care ţi s-a arătat unor persoane care au mare nevoie de acest lucru. De asemenea, voluntarul contribuie la corectarea unor probleme ale societăţii care afectează multe persoane. 
6. Eşti chiar tu schimbarea pe care o vrei în lume
Nu putem să avem pretenţia ca lucrurile să se rezolve de la sine, sau că autorităţile să fie atât de eficiente încât să rezolve toate problemele lumii fără ajutor. Singurul mod de a te asigura că se lucrează la soluţii pentru cauza care te preocupă e să îţi sufleci mânecile şi să te implici personal[…]Timpul este poate cel mai preţios lucru pe care îl putem oferi unei cauze. De aceea este foarte important să îţi gestionezi timpul cu atenţie şi să dedici o parte din el unei cauze care ţi se potriveşte. Însă, doar pentru că îţi rezervi un anumit interval de timp pentru a contribui la o cauză, asta nu înseamnă că acel timp nu este şi pentru dezoltarea ta personal”

Cei care pot oferi ajutor o pot contacta pe Carmen Suciu la telefon 0770 405 849 sau pe Facebook aici.

Pentru donații în lei:

Asociația Născută Înger

CUI: 36063530

RO58BTRLRONCRT0345309301

BANCA Transilvania Piatra Neamț

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate