Apel către autorități pentru a limita dezastrul ecologic de pe lacul Izvorul Muntelui

1

deseuriUn locuitor din Vatra Dornei face un apel alarmant către autoritățile din Suceava, dar și pentru cele din Neamț. După cum se observă în imaginile de mai jos, locuitorii de pe Valea Bistriței din județul Suceava aruncă deșeurile pe malul apei, fără a se gândi la protecția mediului sau la eventuale sancțiuni din partea autorităților. Problema majoră cu privire la această situație care se repetă an de an este că deșeurile aruncate în Suceava ajung la Neamț, la barajul de la Bicaz.

„În fiecare primăvară se întâmplă la fel. Locuitorii Văii Bistriței își fac curățenia de primăvară, duc mizeria pe albiile Bistriței și ale afluenților. Apoi la prima viitură totul ajunge în Lacul Bicaz. Este mult mai simplu de prevenit și intervenit acum. Cred că dacă Instituția Prefectului Neamț și Consiliul Județean Neamț ar interveni pe lângă autoritățile din Suceava s-ar putea lua niste măsuri. Cred că în frumoasa Bucovina există Garda de Mediu. Aceste imagini sunt inadmisibile. Cum este posibil ca autoritățile de la SUCEAVA/Vatra Dornei să nu ia nicio măsură? Peste puțin timp viitura de primăvară va aduce tot acest coșmar din nou în lacul Izvorul Muntelui! Fac apel către toți factorii de decizie, Prefectura, Consiliul Județean Neamt Garda de Mediu și societatea civilă să intervină ca măcar în acest an să limităm acest dezastru ecologic, infestarea cu clostridii și impactul turistic negativ. ”, a declarat Raul Papalicef, șeful Salvamont Neamț.

Sursa foto: Bogdan Pastinaru

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Elena spune

    Este necesarà interventia organelor competente iar garda de mediu este mereu promptà si eficientà.lipsa de bun simt a cetàtenilor mà lasà fàrà cuvinte.sà fie amendati cu sume usturàtoare si primàriile sà nu mai dea ajutoare la cei care nu merità.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate