A apărut și prima propunere concretă a PNL în Consiliul Județean Neamț

3

Azi, liberalii au reușit să se trezească după dușul rece de la alegeri și au venit cu temele făcute la ședința de Consiliu Județean. În mod surprinzător, elevul veșnic nepregătit, consilierul PNL Hopșa, a facut un amendament absolut corect prin care cerea ca sumele de la rectificarea pnl-criteriibugetară să se împartă în funcție de un algoritm matematic bazat pe numărul de locuitori din UAT. Oricât au încercat PSD-iștii sa îl încurce, cerându-i concret sume, liberalul avea de acestă dată lecția învățată, venind cu o propunere concretă cu cifre pentru fiecare localitate în parte.

Desigur că majoritatea PSD, ALDE, PMP a votat contra și când nu vor mai fi la putere va veni rândul lor să facă gargară că nu se împart corect banii. Ar fi putut accepta acum propunerea PNL și ar fi rupt prostul obicei de alocare pe criterii altele decât matematice a banilor în județ, dar au ales să acționeze ca o alianță aflată la putere, ceea ce îi va costa cu siguranță. Pentru ei nu contează, euforia puterii le gâdilă orgoliile imediate.

Bravo celor de la PNL! Chiar dacă s-au pus pe treabă cam târziu și puțin stângaci, este un început. Este un semn că se poate să avem o opoziție vie la Neamț și mai ales competentă. Azi, liberalii au luat un opt sau… hai să le dăm un zece de încurajare. Să vedem data viitoare când îi scoate Arsene la tablă cum se descurcă.

Iosub Robert

telegram ziar piatra neamt
Citește și
3 Comentarii
 1. mihnea spune

  Suma alocata Romanului este o mare jignire! Cred ca multi regreta ca au votat psd. Atunci cand transferi supararile personale in actul administrativ, pedepsind cetatenii unei localitati, arata ca ai niste limite care reprezinta imaginea ta de fapt. Rusine!

  ADMIN: Suntem de părere că sumele trebuie impărțite matematic dar nu mă pot abține sa nu intreb… unde erați in 2010, 2011, 2012 când scriam că Romanul e cel care primește mai mult in defavoarea localităților PSD ?????

  1. Maria Sfetcu spune

   Mulțumesc domnule Robert pentru imparțialitate. Ce scurtă este memoria unora, ce meschine le pot fi dorințele. Atâta vreme cât marile partide care s-au perindat la putere nu au făcut nimic altceva decât să dezbine poporul pentru a promova interesul de clasa, o încercare timidă de normalitate nu face nimic altceva decât să sublinieze încă odată cât de mult ne merităm soarta. Oare cum ar arăta eșichierul politic și cum s-ar guverna dacă ar fi vreo șapte -opt partide cu 8-9 % procent și vreo două cu câte 15%? Sau unul cu vreo 55% dar ales așa, de vreo 12-14 milioane de alegători?

  2. Stefan spune

   Pe de alta parte, aceasta „impartire” facuta de Consiliul judetean are rolul de a echilibra situtatia financiara a localitatilor din judet, nu e un concurs de frumusete sau de popularitate.Municipiile Piatra Neamt si Roman au surse de venit mult mai mari decat comunele, si au primit si o multime de bani direct de la guvern pentru proiecte gen telegondola, piata, strazi, ANL, etc.Daca domnii primari au aruncat banii pe prostii si au impartit para-ndarat-ul, asta e alta poveste.Dar dl. Hopsa nu are de unde sa stie asta, ca nu prea are treaba cu juetul Neamt…

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate