Apartamentele datornicilor nu se vor mai scoate atât de ușor la licitație

3

Fiscul nu va mai putea scoate la vânzare casele românilor care au datorii nesemnificative către stat.  Codul de Procedură Fiscală va fi modifcat astfel încât Fiscul să îşi eficientizeze activitatea măsurilor de executare silită.

Potrivit proiectului de act normativ referitor la modificarea Codului, publicat de Ministerul Finanţelor, procedurile de executare silită a proprietăţilor imobiliare vor fi demarate doar pentru datoriile semnificative. Pragul de la care o creanţă este considerată mică sau mare nu a fost încă făcut public. El va fi însă stabilit printr-un ordin al ministrului de Finanţe.

Se propune ca măsurile de executate silită să se aplice diferențiat în funcție de cuantumul și vechimea creanțelor fiscale, în vederea eficientizării activității de executare silită, în sensul direcționării resurselor către acțiunile complexe, desfășurate în vederea recuperării creanțelor cu valori semnificative, acțiuni ce constau în identificarea bunurilor urmăribile, aplicarea sechestrelor, valorificarea bunurilor etc„, scrie în nota de fundamentare a actului.

Astfel, pentru creanțele nesemnificative se instituie doar măsuri de executare realizate în procese masive, de regulă informatice (somație, poprire bancară, poprire la terți). În schimb, pentru creanțele semnificative se instituie măsuri punctuale (sechestru de bunuri imobile, bunuri mobile, atragerea răspunderii solidare dacă sunt îndeplinite condițiile legii), adică măsuri complexe și individuale„, se mai arată în nota de fundamentare a actului normativ.

Propunerea de act normativ o regăsiți aici, iar nota de fundamentare aici.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
3 Comentarii
  1. marius spune

    De acord, dar eu cu ce sunt de vina sa mi ia apa rece vara cu plata la zi iar pt cativa care nu si platesc sa suferim toti. Eu inteleg faptul ca unii nu au cu ce plati dar nu consumi daca nu ti permiti te restrangi la mai putine camere sau te muti la cat iti permiti. Ma duc si eu sa mi fac leasing la mercedes si spun ca nu mi permit sa mai platesc- ma iarta cineva? Nu vreau sa fiu rau ,dar serviciile astea costa si nu pot plati doar unii pt toti. Poate unii deja primesc niste ajutoare din partea statului( ajutor de incalzire, bani de liceu pt copii, ajutoare de la primarie etc) deci indirect comunitatea face deja un efort asa ca trebuie sa fie o limita in toate.

  2. mickey999 spune

    Eh, tot e bine !
    Macar ai certitidunea ca daca te scoate in strada nu te si impusca in cap de trei ori.

    Industrie nu mai este, agricultura se face pe citeva petece de teren disparate pentru ca „aia de dinainte” au avut grija sa dea pamintul inapoi „tzaranului” roman care habar nu are de agricultura dar…deh …”da’ni pamintu’ ca-i a’ nieu!” …asa ca cei care NU au plecat din tara se zbat sa-si plateasca taxele cum pot …si nu prea pot!

    Ce guvern si ce conducator poate avea o tzara care sta cu mina intinsa la Banca Europeana pentru imprumuturi din care sa plateasca PENSIILE ???

    E dificila situatia economica mondiala ??
    Aha …de asta numarul total al senatorilor si deputatilor din guvernul Romaniei e mai mare sau cel putin egal cu numarul total al senatorilor si reprezentatilor guvernului American ( 535!!) ?

    Ce s-o mai dam pe dupa casa , pe dupa gard si pe dupa desh’te aiurea …inca mai sint multe voci care spun ca alde Becali , Stefan si altii ca ei sint oameni buni care au facut mult bine.

    Eh….daca asa credeti atunci sa traiti in binele facut de ei acum.

  3. Corneliu Alucai spune

    Trebuia de mult gasite alte solutii , nu este omenesc sa lasi fara casa o familie, poate ,cu copii mici si care poate se afla in imposibilitate de asi plati datoriile fscute ,poate intr-o perioada csnd aveau un venit mai substantial. La fel ar trebui sa se revina si asupra caselor retrocedate. Vs propun niste investigstii jurnalistice, mai amanuntite asupra acestor retrocedari. Ex. fostul Tribunal , alaturi fostul Club al Tineretului. Am sa revin si eu cu informatii si poze.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate