Apa pietrenilor, discutată în ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență

1

Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț, a participat, astăzi, la ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, alături de prefectul de Neamț, Niculina Dobrilă, și de șefii serviciilor descentralizate.
Singurul subiect abordat vizează asigurarea apei pentru populație, președintele Consiliului Județean Emilia Arcan precizând că nu mai acceptă să se recurgă la vreo nouă oprire a furnizării.CJSU2„Orice s-ar întâmpla, indiferent de avariile care vor trebui soluționate, nu accept să se mai oprească apa în municipiul Piatra Neamț. Noi toți, am trecut printr-o experiență extrem de urâtă, așteptând, săptămâna trecută, trei, chiar patru zile, să vină apa. Rămân în continuare la ideea că intervenția la avaria pe de magistrală nu a fost una eficientă, că situația nu a fost manageriată «ca la carte». Le mulțumesc din suflet celor de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență, care au mai redus din suferința pietrenilor, ditribuind, în două zile, 157.000 de litri de apă, direct din cisterne, în câteva puncte aglomerate din oraș“, a declarat Emilia Arcan, președintele Consiliului Județean Neamț.
Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență au aprobat constituirea unui grup de lucru din care fac parte specialiști ai CJ, ISU, DSP, Garda de Mediu, APM, Sistemul de Gopsodărire a Apelor și DSVSA, care în colaborare cu reprezentanții Companiei Județene Apa Serv să pună la punct un plan pe baza căruia să se revină asupra lucrării executate zilele trecute la magistrală, pentru că soluția tehnică agreată la repararea avariei nu a fost dintre cele mai bune și trebuie reluată procedura. Vizată este reducerea semnificativă a timpului de intervenție.
De asemenea, se are în vedere și o manevră de potabilizare a apei din captarea de la Bâtca Doamnei, despre care se știe, de la începutul lunii trecute, că este poluată cu bacteria Clostridium Perfringens.

CJSU1

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Privitor spune

    Sa creasca tarifele: sa aiba agamanii de unde sa-si umfle gusile si de unde sa subventione partidele, iar APA SERV de unde sa-si plateasca trantorii si sa faca sponsorizari pe mustata si spranceana (ceilalti daca nu au apa macar sa o plateasca).

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate