Anunțurile pentru proiecte europene sunt obligatoriu de dat în presa online, dar să vedeți ce șmecherie s-a făcut

2

S-a modificat încă de la finele anului trecut Anexa 8 de la proiectele cu finanțare europeană și s-a înlocuit obligativitatea de a se da anunțurile legate de proiect în ziarul tipărit cu cel mai mare tiraj cu obligativitatea de a se publica în presa online. Și de aici începe șmecheria, pentru că anunțurile se pot da în orice fel de presă online, adică firma care încasează un morman pentru promovare poate da anunțurile cu 3 lei la o publicație de care nu a auzit nimeni, deoarece, în inteligența lor, cei de la minister, prin intermediul organismelor de tip ADR-NE au impus ca sigură regulă aceea ca ziarul în care se publică să aibă ”minim 3.000 de vizitatori unici pe lună”.

Din punctul nostru de vedere asta este o șmecherie care permite celui care face caietele de sarcini pentru promovare/publicitate să avantajeze ce ziar vrea el. Am contactat primele trei ziare online ca număr de vizitatori din județul Neamț și, ce să vezi, am avut dreptate. Nici unul nu a primit niciun anunț pentru niciun proiect european în ultimele zile, deși astfel de proiecte au existat.

  1. Beneficiarul este obligat să asigure o informare transparentă şi corectă a mass-media asupra proiectului finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Astfel, la începutul şi la finalizarea proiectului, va trebui să publice un comunicat/anunţ de presă într-o publicație generalistă online de interes local/regional (portalul selectat trebuie să aibă un conținut de știri generaliste și/sau economice, de interes pentru comunitatea locală sau regională). Acest portal va avea minim 3.000 de vizitatori unici pe lună (se va lua în calcul luna dinaintea publicării anunțului/ comunicatului ce are în vedere promovarea proiectului).

 Oare vom ajunge vreodată ca banii aceștia europeni, începând cu cei alocați pentru anunțuri și până la cei alocați pentru infrastructură, să nu mai fie ”aranjați” din caietele de sarcini și să nu mai fie totul doar pe regula cel mai mic preț ca să ia licitațiile cine trebuie? Oare chiar nu vrea nimeni să mai conteze și calitatea lucrurilor și serviciilor care se achiziționează pe bani europeni?

I.R.

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
2 Comentarii
  1. Mister spune

    Din punctul meu de vede scrii aceleași căcaturi de articole ca sa zici ca ai scris ceva. Asa cum in alt articol l-ai scris datorită foamei de cititori, acum reveniti cu o alta inepție… ce treaba are organismul intermediar cu ce decide ministerul? Asa e ca soția dumitale nu a fost angajata la concurs la Adr si dumitale spurci prin cele mai josnice mijloace o instituție? I.R. nu reprezinți breasla jurnaliștilor, din păcate!

    ADMIN: Nu am nicio ruda care sa fi participat vreodata la un concurs la ADR. Ce treaba are organismul interimar? Esti un incompetent daca intrebi asta. Organismul interimar sesizeaza neregulile si disfunctionalitatile si merge cu propuneri de modificare la minister.

  2. Escu spune

    Greșiți, domnule Iosub. Dacă nu se alege prețul cel mai mic, când te ”calcă” auditul (Curtea de Conturi) – și nu prea scapă nimeni – te pune frumușel să plătești din buzunar toți banii, nu numai diferența până la cel mai mic preț pe care îl găsesc ei pe piață ca să te ”ardă”. Ca pe șoareci. Cam asta e socoteala cu proiectele europene în Românica.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate