Anunțul așteptat de activiștii români: Se va înființa Poliția Animalelor (ULTIMA ORĂ/OFICIAL)

25

Ministrul MAI, Marcel Vela, a anunțat înființarea Poliției Animalelor, un proiect care a fost început încă din luna ianuarie, dar din cauza pandemiei acesta a fost oprit. Potrivit declarațiilor ministrului, Poliția Animalelor va funcționa în cadrul Poliției de ordine publică.

Anunțul vine după ce ieri, ministrul Vela spunea „Știrea în care aflam că doi copii minori au omorât prin lovituri repetate un cățeluș ne-a indignat și întristat pe toți.
Vă aduc la cunoștință faptul că s-a întocmit un dosar penal, în cadrul căruia se efectuează cercetări, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ”uciderea animalelor cu intenție, fără drept”, prevăzută de Legea nr. 205/2004 privind protecția animalelor.
Voi urmări cu mare atenție finalitatea acestui caz.”
detalii aici (click).

Acesta a mai precizat că pe cățelușul abandonat din poza de mai sus l-a botezat Max și l-a adoptat la Ministerul Afacerilor Interne.

Invitat la o emisiune la B1 TV alături de senatorul Marius Marinescu, un luptător pentru drepturile animalelor, ministrul Marcel Vela a confirmat înființarea Poliției Animalelor.

„În luna ianuarie deja lucram la un proiect de reorganizare și eficientizare a MAI, dar odată cu începutul pandemiei în luna februarie am suspendat această activitate și sper ca în această lună, spre sfârșit, să o reiau și în iulie să vă anunțăm proiectul final. Doresc să creăm un departament de Poliție a Animalelor în structura de ordine publică. Reorganizarea se va face prin OUG și este o restructurare amplă ce ține de toate compartimentele, toate structurile din minister, astfel încât să nu mai existe suprapuneri de atribuții sau chestiuni care duc la o interpretare a costurilor bugetare în defavoarea MAI.”, a declarat ministrul Marcel Vela.

Video: Federatia pentru Protectia Animalelor si Mediului – Romania

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
25 Comentarii
 1. Varga spune

  Pe când?

 2. LUCICA MIHAI spune

  Domnule Marcel Vela,e inceputul lunii August ,daca ati vedea ce vedem noi,cate abuzuri sufera aceste suflete nevinovate…nu ati mai sti care e mai grav si care nu.Aceste suflete au nevoie de protectie in adevaratul sens al cuvantului.Avem nevoie de legi aspre pentru faptele celor care chinuie si omoara aceste suflete,fara nici o remuscare.Va rugam sa va tineti de cuvant…poate ca santeti singura sansa a lor

 3. Lore spune

  Sa speram ca va si functiona iar legea care de alfel exista de mult,sa fie si aplicata!

  1. Rădoi Elena spune

   Nu înțeleg de ce durează ATÂT înființarea acestei ,,Poliții a animalelor”,atunci când România este renumită pentru atrocitățile împotriva animalelor..

 4. Tyvi spune

  Da….. deci poliția câinilor și pisicilor. Dar…. mielul, oaia, porcul, vaca, vițelul….etc, nu sunt animale? Este doar o întrebare, poate răspunde cei de la „ Protecția Animalelor” ?

  1. Deian spune

   Porcul, oaia, vitelul sunt animale domestice crescute pentru a produce lapte, carne, oua etc. Suntem carnivori, mereu am fost așa. Câinele, pisica sunt animale de companie care nu sunt destinate consumului uman. Plus că animalele domestice sunt sacrificate (sau ar trebui) cat mai uman posibil.

   Sau vrei sa ne spui că tu ești vegetarian și nu știi cum?

   1. Min spune

    In ideea ca,desi sunt animale de ferma,sa fie tratate cum trebuie. Ca daca tii vaca pentru lapte si ai chef sa bati pe cineva, n-ai pe cine, si dai in vaca ca esti zmeu, sa platesti.

 5. Irina spune

  Sper sa nu mai auzim de tragedii cand animalele sunt ucise cu o cruzime si o violență de neimaginat!!

  1. Mircea M. Ionescu spune

   E foarte bine si frumos ca se acorda importanta animalelor.
   La fel de bine si frumos ar fi sa se acorde importanța si padurilor.
   Sa se infiinteze o Politie a padurilor.Politie forestiera.
   Daca in cazul animalelor e TRAGIC ,poate imi zice cineva si mie cum se poate descrie cazul padurilor . Eu unul.nu gasesc un cuvânt anume.
   Sunt o multime de cuvinte ce ar descrie situația pădurilor României: nepasare ,tragedie,dramă, jaf economic,corupție……
   Si daca ar exista o asemenea Poliție, să fie si legi dure care să se so aplice.
   Poate in 2020 …..si ceva( 200) ani….

 6. Gina spune

  În sfârșit! Mă bucur nespus de mult! Doamne ajută! 🙏😊💗👏

 7. Dragan Cristina spune

  Domnilor parlamentari, ați dat în 2013 o lege care legiferează uciderea animalelor de companie din România! Populația a înțeles că e liber la schingiuit și omorât câini maidanezi și pisici. La țară e prăpăd! Nu se ferește nimeni! Se omoară cu furca, cu furadan, cu mașina… Singura măsură corectă este abrogarea legii care permite autorităților locale să decidă uciderea animalelor străzii! Există, har Domnului, suficiente adăposturi private unde pot fi duse animalele străzii, ele nu trebuie omorâte!

 8. Angela spune

  Este nevoie mare!!

  1. Laura spune

   Pai ce dracu înființează asta? Există de niste ani aceasta politie a animalelor care nu a făcut nimic până acum. Și pentru nimicul făcut au fost plătiți lunar.

 9. Mioc Anica spune

  Doamne ajuta! In sfârșit 🙏🏼

 10. Dumitrașcu spune

  Mă bucur pentru acest proiect,astfel suflete nevinovate nu vor mai.cadea sub violența unor bestii.

 11. Nicolae Florica spune

  Foarte bine, așteptăm de prea mult timp acest lucru, sper doar să fie poliția animalelor cu adevărat și nu doar pe hârtie!!!

  1. Enache Daniela spune

   O veste bună!Sperăm să fie și eficientă la fel ca în alte țări, nu doar alte funcții și locuri călduțe pe suferința animalelor!Cei ce iubesc animalele suferă f mult din cauza acestor fărădelegi!!!

 12. Victor spune

  In sfarsit 😀

 13. Anca Petrescu spune

  Cred ca este cea mai sănătoasă la cap lege. Arată totodata ca mai facem un pas mic spre civilizatie. 🙏🏼

  1. Alisa spune

   Sper sa fie adevarat si sa isi faca datoria la fel ca in tarile civilizate.

 14. Miva spune

  Dacă se va înființa, Doamne ajută, sunt prima care s-ar înscrie, chiar și pe minimul pe economie

 15. sorin spune

  Domnule Ministru se poate infiinta foat in cadrul Politiei Locale

 16. Mot Iasmina spune

  Ar fi un vis cu adevărat împlinit. Imi doresc sa am sprijin din partea autorităților, atunci când merg să salvez fel si fel de cazuri de maltratat,schinjuire si omor. Sa ajute Dumnezeu,să fie real

 17. Doina Mara spune

  O veste bună,sper să nu fie doar o stire .
  Doar înființîndu se Poliția animalelor nu o să mai vedem animale maltratate și omorâte

  1. Ghia Lucian spune

   Foarte utila. Șanț doritor a activa în cadrul viitoarei structuri

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate