Antiques: antichitatile ca pasiune

1

Activitatea de bază a SC Antiques SRL este restaurarea, integrarea economică pe piaţa românească şi vânzarea mobilierului vechi. Firma se află în Piatra-Neamţ de 2 ani şi în câmpul restaurării antichităţilor de 40 de ani, oferind seriozitate profesională şi tehnica necesară comercializării mobilierului vechi. Oferta presupune mobilă italiană şi franceză, dar şi romanească, beneficiind şi de un laborator de restaurare unde mobilierul îşi capătă strălucirea anterioară pentru a satisface cerinţele clientelei. Persoanele care se ocupă de această activitate sunt Laura Castellani şi Luigi De Rosa.

În România nu sunt restauratori specializaţi de acest gen, majoritatea fiind specializaţi pe restaurarea picturii, cărţilor vechi şi obiectelor bisericeşti. Mobila este achiziţionată în principal din Italia, dar şi din România, însă problema în România este că oamenii nu sunt familiarizaţi cu acest domeniu şi tratează superficial antichităţile. Laura C. a dat exemplul masinilor de cusut, foarte populare pentru cumpărătorii români, însă fără nicio valoare în sine.

Laboratorul deţine imagini cu piesele de mobilier aşa cum arătau înainte şi cum arată după restaurare. Preţurile unor astfel de piese restaurate variază de la 800 până la câteva mii de euro. Este esenţial pentru cumpărători să cunoască importanţa restaurării pentru a înţelege de ce o piesă de mobiler este evaluată la un anume preţ: vorbim de materiale de restaurare aduse din străinătate cu un preţ ridicat, materiale care nu afectează structura lemnului, vorbim, nu în ultimul rând de calitatea şi siguranţa restaurării.

Pentru cei interesaţi, datele de contact de află în subsolul articolului.

M.I.

SC ANTIQUES SRL

Tel 0749 68 79 33

Str. Cetatea Neamtului, Nr. 58, Zona Ocol Piatra Neamt

e-mail: [email protected]

whatsapp

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
1 Comentariu
  1. Ioan spune

    Buna ziua ,Am si eu un divan vechi si as vrea sa-l renovez ezte posibil?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate