ANSVSA: Controale tematice în unităţile situate în zonele de agrement și localităţile de interes turistic

1

Odată cu începerea sezonului estival, conducerea ANSVSA a dispus structurilor teritoriale desfăşurarea unor controale cu tematică specifică, în zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

Scopul acţiunii este protejarea sănătăţii consumatorilor, în contextul unei afluenţe mari de turişti şi a creşterii rulajului de marfă pentru unităţile din industria alimentară din zonele de agrement şi localităţile de interes turistic.

Astfel, în perioada 03.07-31.07.2017, inspectorii din cadrul Direcţiilor sanitare veterinare şi pentru siguranţa alimentelor judeţene precum şi a municipiului Bucureşti au efectuat controale în unităţile situate în zonele de agrement și localităţile de interes turistic, având ca scop prevenirea toxiinfecţiilor alimentare în sezonul estival 2017.

În acest interval, au fost verificate 1.659 de unităţi de alimentaţie publică după cum urmează: 178 de pizzerii, 131 de cantine, 158 de unităţi de tip catering, 106 cofetării/ patiserii, 182 de laboratoare de cofetărie/patiserie, 299 de pensiuni turistice, 99 de unităţi de tip hipermarket/supermarket, 1.189 de magazine alimentare și 99 de depozite alimentare.

Pentru abaterile de la legislaţia sanitară veterinară şi pentru siguranţa alimentelor, au fost aplicate 650 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 675.500 lei.

Totodată, au fost eliberate 13 ordonanţe de suspendare a activităţii şi 22 ordonanţe de interzicere a activităţii.

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. Sescu Felix spune

    Controale de”prevenire” e un fel de a spune hai sa ne facem activitate, ala trebuie avertizat ca nu mai cotizeaza, hai sa ne facem plinul la portofel. Cautati voi in tot occidentul sa vedeti unde mai intalniti atata grija „preventiva” ca in Romania. Sunt tari unde vezi sanepidul o singura data la eliberarea aorizatiei, la noi trebuie dat dreptul in fiecare an, plus la „vizite de lucru”.. de prevenire.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate