Anonimii care ne educa copiii

2

Am primit la redactie o jalba in care un presupus colectiv de profesori infiereaza cu rigurozitate proletara comportamentul si interesele noii conduceri a Liceului Tehnologic “V. Conta” din Tg. Neamţ .
Scrisoarea evidentiaza cateva aspecta notabile si foarte posibile in sistemul de invatamant din Romania, dar in final refuza sa se indentifice preferand sa ramana in anonimat .
Oricat de adevarate ar fi cele sesizate, dezavuam total ca cei ce ne educa copii sa nu aiba o verticalitate morala ce sa le permita sa spuna cu nume si prenume ce au de spus . Ce educatie pot primi copiii nostri de la niste dascali fara simtul raspunderii si care se ascund dupa anonime ?
Speram ca un numar cat mai mic de elevi nemteni sa aiba ghinionul sa invete de la profesori si educatori arta ascunderii in anonimat.
Noi am intreprins demersurile necesare si se va face un control care va verifica ce se intampla la acest liceu dar si ce au facut cei din conducerea anterioara . Este foarte posibil ca ce au scris anonimii sa aiba baze reale si actuala directoare sa fie schimbata, dar opinam ca doua categorii sociale nu au voie sa faca anonime : profesorii care ne educa copiii, pentru ca un dascal fara verticalitate nu are cum sa fie un bun pedagog, si cei care aplica legea pentru ca daca nu au curajul sa isi dea numele nu putem avea pretentii de la ei sa ne apere .
Incheiem mentionand ca am cerctetat si noi pe sursele noastre si ar fi lucruri de reprosat noii conduceri, dar cand am aflat ce au facut cei dinainte pusi de PDL apreciem ca acuzatiile care se aduc conducerii actuale sunt niste glume . Ma intreb , petitionarii anonimi unde au fost in ultimi 20 de ani si deabia acum observa neregului ? Cum e sa fii complice sau tainuitor ani de zile si apoi sa ceri sa se faca dreptate ? Nu e putin cam penibil ?
Scrisoarea anonimilor :
Noi, cadrele didactice de la Liceul Tehnologic “V. Conta” din Tg. Neamţ, jud Neamţ, cu o vechime considerabilă în învăţământ, vrem să vă aducem la cunoştinţă următoarele:
Noua conducere, care a fost instalată politic la 1 Sept. 2012 in persoana doamnei Cojocariu Karina Ingrid, fina domnului primar USL Vasilică Harpa din Tg. Neamţ, este una din cele mai defectuoase pe care le-a avut acest liceu până acum. În primul rând, susţinem acest lucru prin faptul că această doamnă director are un limbaj vulgar şi neadecvat in faţa cadrelor didactice, permanent folosind tonul de superioritate, lucru care nu s-a întâmplat niciodată din partea conducătorilor pe care i-am avut. Pe langă imoralitatea de care doamna director dă dovadă cu prisosinţă, se adaugă şi faptul că încă de la începutul activitaţii de directorat s-a deprins cu acţiuni de management defectuos şi implicit ilicite, menite să-i sporeasă veniturile. În sensul acesta, dorim să vă aducem la cunostinţă că foarte multe achiziţii de bunuri electronice, de igienizare şi curăţenie care s-au făcut în unitatea noastră, nu doar că au preţuri exagerat de mari comparativ cu piaţa de desfacere in vigoare, ci mai mult, ele s-au facut printr-o firmă înfiinţată imediat după instalarea dânsei în funcţie, adică la 8 Oct. 2012. De aici deducem clar că această firmă, atât de dragă doamnei Cojocariu, a fost infiinţată cu un scop bine stabilit în prealabil, fiind menită şi canalizată spre a face jocurile financiare şi pentru a rotunji veniturile dumneaei, după cum am menţionat şi mai sus. Tot despre această firmă, pe numele ei S.C. AMYROM.RO SRL-D, vă mai informăm că nu are nici măcar sediul declarat la Registrul Comerţului, acolo, adică la adresa respectivă loc. Oglinzi nr. 265 Neamt, regăsindu-se o casă batrâneasca.Tot ea a informat pe cei ce încercau să-i atragă atenţia cu privire la neregulile săvarşite, că în spatele acestei firme ar sta chiar naşul ei, primarul USL Vasilică Harpa şi trebuie să tăcem. V-am făcut toate aceste precizări întrucât toate produsele puteau fi achiziţionate de la firme specializate, având preţuri cu mult mai mici, nu mai menţionam de abuzurile facute in sensul că, intimidând cadrele didactice, porunceste să i se aducă diverse produse şi bunuri…chiar alimentare.
Cu tot respectul faţă de dumneavoastră trebuie să ne păstrăm anonimatul, mai ales că doamna Cojocariu a susţinut mereu faptul că va fi singura candidată care-şi va depune dosarul pentru un eventual concurs pentru postul de director la acest liceu, tot ea fiind şi caştigătoarea acestuia, datorită susţinerii politice din partea naşului ei, primarul USL Vasilică Harpa, dar şi a inspectoratului.
În încheiere, mulţumindu-vă pentru înţelegere, considerăm că doamna Cojocariu Karina nu merită să poarte responsabilitatea funcţiei de director. Dorim să faceţi publice aceste informaţii şi să ne ajutaţi in demersul nostru pentru a nu ajunge astfel de elemente corupte de la varful oraşului pana la rudele puse in funcţii de conducere să ne denigreze şi să ne umilească.
Vă lăsăm un nr. de telefon pentru a vă confirma toate aceste lucruri şi incă o dată va spunem că dorim să ne păstrăm anonimatul din motive lesne de inţeles.

Anonima


Punctul de vedere al domnului primar Harpa Vasilica

Punctul de vedere al domnului inspector general Stan Viorel

Iosub Robert

aplicatie android ziar neamt

telegram ziar piatra neamt

la flamma piatra neamt
Citește și
2 Comentarii
  1. marius spune

    unde nu e moral, acolo e corupţie şi o soţietate fără prinţipuri, va să zică că nu le are.
    Farfuridi: (cu tărie, impunător) Trebuie să ai curaj ca mine! Trebuie s-o iscăleşti: o dăm anonimă!
    Pai,da’unde traim d-lor ?

  2. Daniela spune

    Tot raul e inspre bine. Important este ca se va realiza o ancheta care va confirma sau infirma cele spuse in anonima. Sa speram ca ancheta va fi facuta cu buna credinta si responsabilitate si ca nu vor exista interese ascunse.

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate