Angajatii structurilor teritoriale ale MAI, din judetul Neamt, în misiune pentru desfăsurarea în conditii optime a alegerilor pentru autoritătile locale

1

Pe perioada campaniei electorale si, în mod deosebit, în ziua de 10 iunie a.c., precum si în zilele care premerg si succed acestei zile, la nivelul judetului Neamt, au fost dispuse măsuri pentru mentinerea si asigurarea ordinii si linistii publice si pentru asigurarea în conditii optime a desfăsurării procesului electoral din data de 10 iunie a.c..


În ziua votului, 474 de angajati ai structurilor teritoriale ale Ministerului Administratiei si Internelor, din judetul Neamt, vor asigura misiunea de protectie a sectiilor de votare, astfel: 210 politisti din cadrul Inspectoratului de Politie al Judetului Neamt, 135 de lucrători ai Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt, 115 jandarmi din cadrul Inspectoratului Judetean de Jandarmi, 4 politisti din structurile de politie transporturi, 8 angajati ai Serviciilor Comunitare Regim Permise de Conducere si Înmatriculare a Vehiculelor si Pasapoarte, din cadrul Institutiei Prefectului Neamt.

A fost constituit Comandamentul Operational Judetean, format din reprezentantii structurilor M.A.I., cu misiunea de a asigura, în sistem integrat, activitătile de coordonare, monitorizare, centralizare si comunicare a datelor de interes operativ referitoare la misiunile si activitătile din competentă. Premergător alegerilor locale, până pe data de 07 iunie 2012, cadrele Inspectiei de Prevenire de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgentă Neamt au executat 128 controale de prevenire la 450 sectii de votare, conform ordinelor esaloanelor superioare, urmând ca pe data de 08 iunie 2012 să se finalizeze verificarea tuturor sectiilor din judet. Totodată, a fost efectuat control de prevenire a incendiilor la Circumscriptia Electorală nr. 29 Neamt – Biroul Electoral Judetean.

În cadrul instruirilor executate cu presedintii birourilor electorale de circumscriptie, cu presedintii birourilor electorale ale sectiilor de votare, precum si cu secretarii unitătilor administrativ-teritoriale, pe cele patru zone – Piatra Neamt, Roman, Tg. Neamt si Bicaz, au fost reamintite de către ofiterii desemnati din cadrul Inspectiei de Prevenire măsurile de prevenire a situatiilor de urgentă ce trebuie respectate premergător, pe timpul si la finalizarea procesului electoral din judet. A fost executat un control de prevenire la tipografia din comuna Săvinesti, unde au fost tipărite buletinele de vot pentru judetul Bacău. Neregulile constatate au fost înlăturate operativ.

Pentru prevenirea unor evenimente negative, sunt pregătire să actioneze echipe de interventie, formate din politisti si jandarmi din structurile de interventie. Beneficiem în acest sens si de sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării Mobile Bacău. De asemenea, pentru verificarea cu celeritate a sesizărilor de încălcare a legislatiei electorale, au fost constituite echipe special de cercetare, formate din politisti.

În perioada 10 mai – 10 iunie 2012, în judetul Neamt, politistii, jandarmii si cadrele Inspectoratului pentru Situatii de Urgentă Neamt au desfăsurat peste 200 de actiuni de informare si constientizare a cetătenilor în cadrul Campaniei „Mita si votul ilegal înseamnă închisoare!”. În cadrul activitătilor derulate au fost distribuite 10.000 de pliante cu mesajul campaniei, iar în ziua votului, la cele 474 de sectii de votare din judet, se vor regăsi afisele cu mesajul campaniei, distribuite prin grija Institutiei Prefectului Neamt.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
  1. gabi spune

    Fratilor, e o gluma. La alegerile din colegiul 6 politistii ii pazeau pe cei de la PDL in timp ce acestia imparteau pui congelati si sacose si cizme si pelerine iar angajatu lui Pinalti de la TV 1, Norocel ala care stim cat de certat cu legea si bunul simt e striga in ziua alegerilor cat il tinea gura ca „a venit specialistu” adica Radulescu .Despre ce angati ai MAI vorbiti? Sunt cumva altii? Nici vorba!Eu i-as rade pe toti derbedeii astia si as incredinta paza tarii armatei romane.
    Ce se intampla acum e un teatru ieftin.
    Ce tara si ce legi lucreaza in aceasta tara cand stalpii din piete sunt pline cu pozele lui Pinalti si a lui Tarate, cand autobuzele statului sunt cu geamurile acoperite de afise cu cei doi preistorici in timp ce politia ranjeste la noi cu chitantieru in mana?

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate