Andrei Carabelea este noul primar al municipiului Piatra-Neamț

7

Andrei Carabelea, un tânăr crescut în curtea PDL, a ajuns primar din partea PNL. Asta au ales pietrenii, asta vor avea.

Va urma reînvierea firmelor PDL, repunerea pe funcții a unor PDL-iști la tot ce administrează primăria, dar și alte surprize.

Noi, ca și alții, nu am anticipat corect șansa lui Carabelea de a ajunge primar, dar iată că ne-am înșelat. Fosta echipă a lui Gheorghe Ștefan, care a lucrat acum pentru candidatul PNL, a fost mai bună decât ne așteptam. Greșeala de anticipare s-a datorat faptului că situația a fost destul de strânsă între primi 3 candidați, scorurile fiind foarte apropiate, între locul 1 PNL și locul 3 PSD fiind o diferență de doar 1.500 de voturi.

Deși noul primar PNL nu prea știe ce e cu administrația locală, nu vor fi probleme, deoarece personajele care vor conduce cu adevărat primăria prin primarul interpus au destulă experiență să se descurce în orice situații.

Pentru PSD, care nu a câștigat niciodată la Piatra-Neamț, votul de ieri este o evoluție pozitivă fiind în spatele liberalilor cu doar 1.500 de voturi. Dacă ALDE, partenerii de alianță ai PSD, nu și-ar fi pus un candidat slab și nu ar fi muncit pentru o cauză pierdută, azi alianța PSD-ALDE, matematic, ar fi avut primar la Piatra-Neamț. Pietrenii au ales și meciul s-a terminat.

Pentru USR, scorul de ieri nu este tocmai unul cu care să se laude, deoarece partidul lor a obținut rezultate mult mai bune în multe alte locuri din țară.

Pentru PNL este cu adevărat o victorie ținând cont de cât de tare a fost fracturată dreapta politică la Piatra-Neamț și de faptul că Andrei Carabelea nu era nici pe departe cea mai bună opțiune pentru câștigarea primăriei.

Felicitări tuturor candidaților.

Iosub Robert

dolinex
7 Comentarii
 1. Petronela spune

  Este adevarat, optiuni bune pentru primar la Piatra Neamt nu au existat. Dar si Andrei Carabelea ar trebui sa fie constient de responsabilitatea si sperantele pe care si le pun pietrenii in el si echipa pe care si-o va aduce in a pune in aplicare: promisiunile electorale, atragerea investitorilor la Piatra Neamt, crearea de locuri de munca platite bine, accesarea de fonduri ( ca tot zice ca e expert in asa ceva ) si….. investitii…investitii…investitii…ca se duce naibii orasul asta si va ajunge o localitate de pensionari, asistati, someri si bugetari!

 2. Radu spune

  Salut Stefan, in 2016 Andrei a candidat ca independent in judetul Neamt pentru Senat si a obtinut 7000 de voturi, fara sustinerea PNL, numai bine

 3. Varga Szandor Andrasz spune

  Deci au pus un profesoraș cu 3 la titularizare primar la Piatra Neamț .
  Cool .

 4. Leo Taxil spune

  Cum au votat pietrenii pe unul de care nici n-am auzit? Dubios.

 5. Radu Constantin spune

  Andrei Carabelea a fost cea mai buna optiune pentru primarie din partea PNL drept urmare a si castigat alegerile, concluziile se trag peste 4 ani, numai bine

 6. Marius spune

  L-am votat pe Carabelea, dar asta din cauza faptului ca a participat Chitic, caruia ii multumim frumos dar gata, e de ajuns, si stiam ca orice vot in alte parti decat Carabelea este un vot pro Chitic. Daca nu ar fi fost Chitic in cursa as fi votat all-in USR-PLUS. De acum, cu ochii pe el!

 7. Stefan spune

  Echipa lui Pinalti nu a fost deloc mai puternica, iar scorul lui Carabelea a fost sub cel obtinut de PNL.Pur si simplu, dl. Carabelea a beneficiat de votul politic al PNL, de alegerea gresita a PSD si de voturile „rupte” de Pro-Romania si ALDE de la PSD!E drept si ca, daca USR si PNL ar fi avut candidat comun, ar fi castigat mult mai clar!Cat despre PDL (PNL), are oameni aproape in toate partidele care au intrat in Consiliul local..

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate