ANAF continuă verificările în cadrul operațiunii CERES

0

ANAF, prin Direcția generală antifraudă fiscală, derulează operațiunea CERES, pentru verificarea și monitorizarea pe perioada verii, a centrelor comerciale și a altor spații (piețe, târguri,etc) în cadrul cãrora sunt comercializate, în sistem en-gros, mãrfuri de tipul fructelor și/sau legumelor proaspete.

În perioada 25-27 mai 2017 structurile antifraudă au desfăşurat acţiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretipărite şi respectiv, acţiuni de control operativ  la  contribuabili  din  domeniile  respective,  ce  au  vizat,  în  principal,  verificarea legalităţii desfăşurării activităţii, verificarea provenienţei legale a mărfurilor comercializate şi a modului de fiscalizare a sumelor încasate.

În data de 25.05.2017, la nivelul Direcţiei generale antifraudă fiscală au fost efectuate acţiuni de documentare/ informare cu materiale informative pretipărite, fiind vizate exclusiv magazinele şi punctele de comercializare a fructelor şi legumelor în sistem en-detail.

Astfel, un număr de 145 inspectori antifraudă au distribuit materiale informative la un număr de 1.285 contribuabili din 62 localităţi de pe întreg teritoriul ţării.

În ceea ce priveşte acţiunile de control, acestea s-au desfăşurat la 466 contribuabili, fiind stabilite sume în valoare totală de 2.971.586 lei (amenzi şi confiscări), respectiv:

  • s-au aplicat 692 sancţiuni contravenţionale principale (483 amenzi şi 209 avertismente), valoarea totală a amenzilor fiind de 2.808.946 lei;
  • s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite şi bunuri în valoare totală de 162.640 lei, din care:

–      sume (numerar) în valoare de 72.887 lei;

–      venituri ilicite în valoare de 25.158 lei;

–      bunuri în valoare de 64.595 lei, reprezentând, în principal, 25.772 kg fructe şi legume;

  • s-a dispus suspendarea activităţii a 12 contribuabili (10 pentru nedotare cu aparate de marcat electronice fiscale, 2 pentru neutilizare aparate de marcat electronice fiscale) .

Totodată, urmare acţiunilor de control a fost interzisă desfăşurarea uneia dintre activităţile  de  comerț  cu  ridicata  sau  cu  amănuntul  în  cazul  a  4  contribuabili  care desfășurau simultan, în mod nelegal, aceste activități în aceeași suprafață de vânzare.

 

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate