Acest site foloseste cookies. Continuarea navigarii pe acest site se considera acceptarea politicii de confidentialitate si protectia datelor. Click aici pentru detalii.
Search
sâmbătă 20 iulie 2019
 • :
 • :

Amenzi pentru mașinile expuse spre vânzare în afara spațiilor autorizate

FOTO: Poliția Locală Piatra-Neamț

În perioada 04.04.2019 – 14.04.2019 Polițiștii Biroului Siguranță Rutieră, din cadrul Poliției Locale Piatra-Neamț, au desfășurat  mai multe acțiuni specifice pentru prevenirea și combaterea expunerii spre vânzare a autovehiculelor, în afara spațiilor special amenajate și autorizate în condițiile legii, pe domeniul public sau privat, în mai multe zone din municipiul Piatra-Neamț.

Totodată au fost aplicate  86 de  amenzi contravenționale, în valoare totală de 15.340 de lei, 16 dintre acestea fiind pentru nerespectarea prevederilor HCL 234/2014, privind expunerea spre vânzare a autovehiculelor în locuri nepermise – strada Bistriței – Punte Ștrand, strada M. Stamatin și bd. Traian.

Pentru încălcarea OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice – oprire/staționare interzise și HCL 7/2010 – privind normele de gospodărire, întreținere, curățenie și estetică – pentru parcarea autovehiculelor pe spațiul verde sau pe trotuar, au fost sancționați contravențional un număr de 68 de conducători auto.

Conform HCL 234/2014 este interzisă expunerea spre vânzare a autovehiculelor, remorcilor, rulotelor, inclusiv a celor neînmatriculate, în afara spațiilor amenajate și autorizate pe domeniul public sau privat al municipiului Piatra-Neamț.

Expunerea spre vânzare a mijloacelor sus menționate, pe străzi, în apropierea piețelor, pe aleile pietonale, pe trotuare, pe peluzele dintre carosabil și trotuare,  pe spațiul verde, în diverse zone neamenajate, aparținând domeniului public sau privat al municipiului Piatra-Neamț, se sancționează cu amendă contravențională cuprinsă între 200 și 500 de lei.
6 comentarii la “Amenzi pentru mașinile expuse spre vânzare în afara spațiilor autorizate

 1. bogdan

  cu masinile care ruginesc pe spatiul verde ce facem?????cele care incalca HCL7/2010.ex.Aleea Ulmilor,bl.A0 e o masina inmatriculata care sta pe spatiul verde,blocheaza aleea pietonala.E de 10 ani si nimeni nu o vede dintre cei care dau legi…

  Raspunde
 2. Emm

  O prostie ! Nu mai poti sa ti vinzi masina ca au ei amenzi ! O prostie ! Macar de ar fi tara in care banii aia sa mearga pt a astupa gaurile din asfalt , ca i praf orasul asta ! La noi banii aia merg prime la putorile care stau pe scaun !! Rusine si nesimtire !!

  Raspunde
 3. Xxx

  Orașul a devenit sufocat de rable la vânzare.
  In sfârșit un prim pas .
  Al doilea pe când?
  Ridicarea mașinilor de pe domeniul public.

  Raspunde
 4. Eugen

  Deci să înțelegem ca cetățeni că nu avem voie să avem un anunt cu vânzarea mașinii în bord fiindcă vin gardienii publici si ne dau amendă?

  Raspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *