Amenzi aplicate de ANRE furnizorilor de energie electrică și gaze

0

În primele trei trimestre ale anului 2016 ANRE a amendat cu 14,2 milioane de lei peste 600 de firme din piaţa locală de energie electrică şi gaze, pentru contravenţii diverse, de la lipsa de răspuns la sesizările clienţilor la neconsitutirea stocurilor obligatorii de gaze.

Amenzile au fost acordate în urma a 1.060 de acţiuni de control inopinate la sediul firmelor, care s-au transformat în 585 de procese verbale de sancţiune contravenţională, din care au rezultat 602 amenzi, conform informațiilor furnizate de ANRE pentru Capital.ro.

Cele mai multe nereguli au fost găsite la furnizorii de energie electrică, amenzile încasate de furnizorii de energie electrică fiind de 10,2 milioane de lei, în special pentru nerespectarea termenului de răspuns la sesizări. Marii furnizori, Enel, CEZ, E.ON sau Electrica, nu s-au sinchisit să răspundă la petiţiile clienţilor în termenul prevăzut de lege.

În sectorul gazelor naturale, maximul de amendă prevăzut de lege (500.000 de lei) s-a aplicat pentru sancţiunea de neconstituire a stocului minim obligatoriu de gaze.

aplicatie android ziar neamt

disclaimer ziarpiatraneamt.ro

Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate