Amendament pentru Proiectul de buget al CJ Neamț pe anul 2018

1

Amendament:
Mărirea bugetului de publicitate-promovare de la 100.000 lei  la 500.000 lei.
Diferența de 400.000 se ia de la bugetul alocat Teatrului Tineretului.

Motivare:

Toate motivele sunt strict de ordin statistic:

 1. Județul Neamț se află pe primul loc în țară ca număr de entități media pe cap de locuitor. Numai anul trecut UAT – CJ Neamț a făcut comenzi de publicitate către peste 20 de entități media din cele aproximativ 30 care funcționează pe raza județului.
 2. CJ Neamț este UAT-ul cu cele mai mici alocări pe cap de locuitor Pentru exemplificare, vom compara UAT CJ Neamț cu UAT Roman, Piatra-Neamț și Tîrgu Neamț.

UAT CJ Neamț diseminează prin presă informații pentru 450.000 locuitori, ceea ce înseamnă că la un buget de promovare-publicitate de 100.000 lei alocă în medie 0,2 lei pe an pentru informarea unui cetățean.
UAT – Piatra-Neamț diseminează prin presă informații pentru 85.000 locuitori, ceea ce înseamna că la un buget de promovare-publicitate de 120.000 lei alocă în medie 1,4 lei pe an pentru informarea unui cetățean. 
UAT – Roman diseminează prin presă informații pentru 50.000 locuitori, ceea ce înseamnă că la un buget de promovare-publicitate de 120.000 lei alocă în medie 2,4 lei pe an pentru informarea unui cetățean. 
UAT – Tîrgu Neamț diseminează prin presă informații pentru 20.000 locuitori, ceea ce înseamnă că la un buget de promovare-publicitate de 45.000 lei alocă în medie 2,25 lei pe an pentru informarea unui cetățean. 

3. CJ Neamț este UAT-ul cu cel mai mic procent din buget alocat pentru publicitate-promovare Pentru exemplificare, vom compara UAT CJ Neamț cu UAT Roman, Piatra-Neamț și Tîrgu Neamț.

UAT – CJ Neamț alocă 100.000 lei din 416 mil lei ceea ce înseamnă 0,02%
UAT – Piatra-Neamț alocă 120.000 lei din 125 mil lei ceea ce înseamnă 0,10%
UAT – Roman alocă 120.000 lei din 72 mil lei ceea ce înseamnă 0,17%
UAT – Tîrgu Neamț alocă 45.000 lei din 44 mil lei ceea ce înseamnă  0.10%

Mărirea bugetului alocat pentru promovare și publicitate de la 100.000 lei la 500.000 lei nu ar face decât ca UAT CJ Neamț să se încadreze în limita de jos a mediei cheltuielilor similare făcute de alte UAT-uri reprezentative din județul Neamț.

Discuție:

Separat de amendament solicităm ca departamentul de achiziții al CJ Neamț să stabilească algoritmi matematici în funcție de care să se aloce entităților media banii pentru publicitate și promovare astfel încât acești bani publici să fie cheltuiți cu un maxim de eficiență în vederea informării cât mai multor locuitori din județul Neamț.
Acești algoritmi matematici trebuie să se aplice la toate formele de achiziție inclusiv în cazul în care  ziarele sau televiziunile sunt subcontractante ale unei firme de publicitate ce la rândul ei e contractata de UAT CJN.
Dorim ca algoritmul stabilit să fie discutat și votat în Consiliul Județean pentru a nu mai exista suspiciuni de folosire a acestor bani în scopuri de promovare politică sau personală a cuiva.

_______________________________
Prezentul amendament este o inițiativa a ziarpiatraneamt.ro și va fi introdus și susținut în Consiliul Județean Neamț de domnul consilier județean Luca Iulian de la ALDE căruia îi mulțumim pe aceasta cale. 
Rugăm frumos toți consilierii județeni care consideră că este un amendament corect să îl voteze indiferent de culoarea politică pe care o au, iar dacă cineva consideră că poate fi îmbunătățit să ne transmită observațiile.
Ziarpiatraneamt.ro nu are în intenție să participe la o eventuală licitație prin care s-ar dori ca o singură firmă să ia toți banii și să-i împartă ulterior la ziarele și televiziunile locale.

Mulțumim anticipat pentru susținere.

telegram ziar piatra neamt
Citește și
1 Comentariu
 1. V.Vasile spune

  Are balta peste !
  Nu uitati de cota de carburanti, destinata ,,alesilor,,.
  Minim 700 litri / luna, de ,,personalitate,,
  Acuma, pe luna ar merge, dar pe pamant, ce mama dracului, pana unde merge bataia de joc ?!

Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate