Alti 100 de militari romani au plecat in misiune

0

militari-in-afganistanInca 100 de militari romani din Batalionul 26 infanterie Neagoe Basarab, din Craiova, au plecat, ieri, intr-o misiune in Afganistan ce se va intinde pe sase luni.

Cei 100 de soldați romani vor ramane aproximativ 6 luni in Afganistan

Printre sarcinile pe care le au de indeplinit militarii romani in teatrul de operatii din Afganistan este si aceea de a pazi zona terestra a Aeroportului Kandahar. In plus, ostasii din Banie trebuie sa descopere si sa distruga eventuale depozite de munitie si armament ale fortelor insurgente. Militarii vor fi implicati si in actiuni cu scop umanitar in randul populatiei afgane. Ieri, la sediul batalionului din Craiova a avut loc o ceremonie militara cu ocazia plecarii celor 100 de ostasi la care au luat parte ofiteri inalti ai armatei, reprezentanti ai autoritatilor locale, dar si familiile soldatilor. Trupele romane urmeaza sa se retraga din Afganistan pana in anul 2014, atunci cand vor mai ramane aproximativ o suta de militari romani dislocati in zonele de conflict.

 

 

telegram ziar piatra neamt
Citește și
Spune ce crezi

Adresa de email nu va fi publicata

Acest site folosește cookies. Navigarea în site presupune acceptarea implicită a politicii de confidențialitate. Accept Citește mai mult

Politica de confidențialitate